Максим ШАЦЬКИХ: «Питання щодо погашення боргів перед футболістами ще не вирішене»

Переглядів 267
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Нападник ужгородської «Говерли» розповідає про збори команди, фінансову заборгованість і новий формат проведення чемпіонату України

Ужгородська «Говерла» — одна з небагатьох команд УПЛ, яка проводить тренувальні збори перед стартом нового сезону лише в Україні. Причин цьому може бути кілька, але головна, напевне, фінансова. «УФ» вирішив поспілкуватись із людиною, яка перебуває, як кажуть, безпосередньо у серці подій — нападником Максимом Шацьких.

— Максиме, до старту чемпіонату залишилося два тижні. Розкажіть, як проходить тренувальний збір вашої команди та підготовка до нового сезону?

— Власне, все відбувається, як і зазвичай, нічого особливого. Збори як збори. Тут нічим я вас не здивую. Наразі ми тренуємося двічі на день. Інколи маємо одне тренування. Звичайно, що є й контрольні поєдинки. Ось такий режим у нас зараз на зборах.

— На чомусь особливо робиться акцент?

— Скажу, що тут усе вкупі. Фізика, тактика збалансовано поєднуються, тому чогось одного я виокремити не можу.

— Була інформація, що з нового сезону склад «Говерли» суттєво зміниться. У зв’язку із цим, скажіть, чи є на зборах потенційні новачки, які проходять перегляд?

— Буду відвертим — їх вистачає. Приїздять, їх переглядають на тренуваннях, вони від’їжджають. Тобто, йде відбір футболістів.

Із тих футболістів, які ще захищали кольори команди минулого сезону, хто залишив «Говерлу»?

— Тут також таких гравців чимало — багато хто залишив команду. Це й іноземці, й наші футболісти.

На вашу думку, із чим пов’язана така плинність кадрів?

— Тут складно сказати щось отак одразу. Напевне, в першу чергу, грає свою роль фінансове питання. До того ж, напевне, в когось є більш вигідні пропозиції з інших клубів.

— Також ходили чутки, що в клубі були певні борги перед футболістами та персоналом. Скажіть, наразі це питання вирішене?

— Ні, це питання не вирішене. Ще ні. Ось, можливо, днями це питання вирішиться.

— Тобто, наскільки розумію, перед футболістами ще є заборгованості?

— Так-так.

— Цікава також ваша думка з приводу нового формату наступного чемпіонату (якщо затвердять), за яким він проводитиметься в два етапи: спочатку гра в два кола, а потім розподіл на три групи.

— Я переконаний, що це рішення ухвалювалося не прос­то так. Воно виникло, насамперед, виходячи з тієї ситуації, яка склалася в Україні. Подивимось, як воно буде — гратимемо перший раз за подібною системою. З’ясуємо, чи цікава така система проведення турніру, чи ні. Сподіваюся, що наступного року ми повернемося до формату проведення з 16-ма нашими командами, відтак гратимемо як зазвичай. Розумієте, для футболіста головне — це грати!

— Які ваші сподівання від нового сезону?

— Очікування звичайні: з перших матчів потрібно вдало стартувати у чемпіонаті. Звичайно, набагато краще грати поєдинки першості у сезоні, ніж проходити тренувальні збори. Це менш цікаво, скажу вам одверто.

— У недавньому контрольному матчі проти алчевської «Сталі» ви відзначилися голом. Як наразі оціните свою гру та форму?

— Знаєте, відчуваю, що готовий до нового сезону. Я форму набираю дуже швидко, для мене це не проблема, хоч завтра можна розпочинати новий сезон. Функціо­нальний стан у мене непоганий, маю на увазі — саме фізичний. Звичайно, що планується в тактичному плані, то потрібно запитати безпосередньо головного тренера команди.

Володимир БОБИР.

X