Маркевичу — 72: тренер, під керівництвом якого збірна України не програла жодного матчу

Переглядів 964
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
Маркевичу — 72: тренер, під керівництвом якого збірна України не програла жодного матчу
Мирон Маркевич. Фото: Google
1951 рік — у Винниках Львівської області народився Мирон Маркевич — прославлений український тренер. Добивався успіху на клубному рівні, а на чолі національної збірної є автором унікального досягнення.

Вже 1984 року прийняв луцьку Волинь, яку з перервами на Поділлі та Кривбас очолював до 1991 року. Під його керівництвом у волинському колективі виступали цікаві та талановиті майстри, які допомогли лучанам голосно заявити про себе на всю Україну.

2005 року прийняв запрошення Металіста. Це рішення стало поворотним моментом у долі як самого спеціаліста, так і харківського клубу. Повернув Металіст до єврокубків, привів клуб до семи комплектів медалей чемпіонату України та чвертьфіналу Кубка УЄФА.

1 лютого 2010 року був призначений головним тренером збірної України. З чотирьох матчів під його керівництвом вона не програла жодного.

У 2014-2016 роках очолював Дніпро. Привів команду до фіналу Ліги Європи та двох бронзових медалей чемпіонату України. 29 червня 2016 року залишив Дніпро, зупинившись на позначці 408 матчів в елітному українському дивізіоні на посаді головного тренера з різними командами. З липня 2016 року протягом п'яти років керував комітетом національних збірних України в УАФ.