«Має бути зроблений виняток для таких випадків»: Палкін — про Мудрика та мобілізацію

Переглядів 2934
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
«Має бути зроблений виняток для таких випадків»: Палкін — про Мудрика та мобілізацію
Михайло Мудрик. Фото: ФК Шахтар
Генеральний директор донецького Шахтаря Сергій Палкін прокоментував ситуацію з виїздом із України під час війни екс-півзахисника «гірників» Михайла Мудрика.

У середині січня Михайло Мудрик перейшов із Шахтаря до Челсі за 70 мільйонів євро плюс 30 мільйонів буде виплачено у вигляді різних бонусів. На той час 22-річний вінгер перебував разом із донецькою командою на зборах у Туреччині та мав дозвіл на виїзд з України.

Однак Мудрик після цього не повернувся до рідної країни і вирушив до Лондона. Міністерство спорту України поклало відповідальність за повернення Михайла на Шахтар. Цю ситуацію прокоментував Сергій Палкін.

«Якщо дивитись на закон, то мобілізації не підлягають люди молодше 27 років, якщо ти не служив в армії або не мав військової кафедри. Але при цьому країну ніхто з них не може залишити. Така колізія – з одного боку, тебе воювати не беруть, а з іншого ти країну залишати не можеш. Потрібно це міняти».

Гендиректор Шахтаря додав, що зараз у Верховній Раді лежить законопроект, який вирішить цю колізію, що особливо стосується спортсменів.

Також Палкін заявив, що незабаром Шахтар оголосить, скільки податків заплатить із цього трансферу. За його словами, це буде дуже велика сума.

«З погляду просування нашої країни на світовій арені він зробить у сотні разів більше, ніж якби він сидів безвиїзно в Україні. Тому, на мій погляд, має бути зроблений виняток для таких випадків».

Функціонер донецького клубу назвав головну відповідальність Шахтаря перед країною – це сплата більшого податку за трансфер Мудрика.

«Відповідальність у тому, що ми заплатимо багато податків, а футболіст просуватиме нашу країну на світовій арені», – цитує Палкіна Tribuna.com.

Мудрик провів у складі Челсі сім матчів, у яких відзначився однією результативною передачею.

У найближчому матчі АПЛ команда українця зіграє проти Евертона захисника Віталія Миколенка 18 березня.