«Має топ людські якості»: Вацко тепло обізвався про Ордеця та оцінив його ймовірність повернутися до збірної

Переглядів 1022
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Має топ людські якості»: Вацко тепло обізвався про Ордеця та оцінив його ймовірність повернутися до збірної
Іван Ордець. Фото: Google
Коментатор та журналіст Віктор Вацко висловився про українського захисника Івана Ордеця, який досі публічно не висловився про війну в Україні.

Іван Ордець досі є гравцем московського Динамо, але зараз він на правах оренди виступає за німецький Бохум, проте до літа 2024 року його пов'язує контракт із клубом із рф. 

Віктор Вацко дорікає Ордецю, що він грав у росії.

«Ваня Ордець – чудовий хлопець. Він має топ людські якості, про це всі говорять, хто з ним близько спілкувався. Але! В оркостан він поїхав у 2019 році, наприкінці 2021 року він підписав контракт з Динамо (Москва)».

Вацко вважає, що Ордецю потрібно активніше виявляти свою підтримку Україні та українській армії.

«Те, що він переїхав до Німеччини після початку повномасштабного вторгнення, коли орки порівнювали із землею його рідну Волноваху – це вчинок, але мінімальний.

Я не бачив його позиції, його підтримки України, не чув про його участь у благодійних акціях на допомогу армії та громадянським, які постраждали від війни. Я не чув, щоб він розірвав контракт з клубом з країни-агресора».

На думку коментатора, через пасивну громадянську позицію Ордеця, зараз для нього закрито шлях до збірної України. І це незважаючи на те, що його ігрові якості дозволяють йому виступати за першу команду країни.

«Це не означає, що цього не було, але я про це не чув, хоч чув багато. А ось що я чув, то це те, що Івану Ордецю місця у збірній України на даний момент немає. Хоча він є досвідченим центральним захисником, який є стабільним гравцем основи клубу Бундесліги.

У нормальній ситуації такий футболіст мав стати опцією для збірної України. Але, на превеликий жаль, ситуація ненормальна», – сказав Вацко в ефірі авторської програми на ютубі.

Ордець цього сезону відіграв за Бохум у 22-х матчах, але результативними діями він не відрізнявся. Орендна угода з німецьким клубом у нього закінчується влітку цього року.