Металіст 1925 проти Зорі: прогноз і анонс на матч УПЛ. На кого поставити в п’ятницю?

Переглядів 1267
Павло Клименко Павло Клименко
3 голоси
Металіст 1925 проти Зорі: прогноз і анонс на матч УПЛ. На кого поставити в п’ятницю?
Фото: УПЛ
Ексклюзивний анонс стартового матчу 10-го туру УПЛ Металіст 1925 ‒ Зоря спеціально для вас на «УФ».

28-го жовтня розпочнеться десятий тур УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матч Металіст 1925 – Зоря. Де дивитися, що дає цей матч, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Металіст 1925 – Зоря

28 жовтня. 17:00. м. Київ. НСК «Олімпійський»

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – відсутні

Десятий тур УПЛ розпочинається у п’ятницю, 28-го жовтня. Матч-відкриття відбудеться у Києві на НСК «Олімпійський», де харківський Металіст 1925 зустрінеться із луганською Зорею. 

Відразу варто відзначити, що один матч 10-го туру перенесено. Рух попросив Інгулець відкласти їхній поєдинок проти Інгульця на невизначений термін через участь низки футболістів львівського клубу в юнацькій Лізі чемпіонів.

Щодо нашого матчу, то команди підходять до очного протистояння з різним настроєм і місцем у турнірній таблиці. Зоря знаходиться в когорті лідерів УПЛ. Перед початком 10-го туру луганський клуб розташувався на четвертій сходинці з 16-ма балами в активі. «Мужики» самі грають і дають грати супернику. Цей факт чітко підкреслює їхня різниця забитих і пропущених – 17:13. Більше Зорі забив лише Дніпро-1, в активі дніпрян 20 голів. 

Однак колектив Патріка ван Леувена дуже багато пропускає, як для лідера. Чорно-білі йдуть в топ-6 клубів УПЛ за кількістю пропущених м’ячів. Більше за них пропустили Рух (15), Металіст, Ворскла та Львів (14) і так само 13 пропущених голів у Чорноморця. Ось такі статистичні дані перед початком 10-го туру чемпіонату України. 

Луганці зазнали лише двох поразок за вісім зіграних турів ‒ поступились Руху та Дніпру-1. Одного разу зіграли внічию з Кривбасом. В активі Зорі п’ять перемог над Ворсклою, Львовом, Динамо, Чорноморцем і Вересом. До речі, саме з рівнянами підопічні ван Леувена зустрічалися у минулому турі. Завдяки голу Дениса Антюха на 73-ій хвилині луганський колектив здобув мінімальну перемогу з рахунком 1:0. Верес продовжує своє прокляття на реконструйованому «Авангарді», але про це ми поговоримо в анонсі матчу Колос – Верес. 

Після трьох невдач, а саме двох поразок і однієї нічиї, Зоря зібралась і здобула перемогу в двох матчах поспіль. При тому, що Дмитро Мацапура не пропустив жодного м’яча в останніх двох турах. До того 22-річний кіпер пропускав у кожному поєдинку. Також слід додати, що у Зорі є матч в запасі проти ковалівського Колоса. 

У Металіста 1925 ситуація інакша. Розпочнемо з того, що за день до матчу проти Руху харків’яни оголосили про те, що з Валерієм Кривенцовим припинена співпраця. Це стало для багатьох несподіванкою, адже Кривенцов досягав непоганих результатів на пості головного тренера Металіста 1925. Тепер з харківською командою працюють Едмар де Ласерда і Олег Голодюк. Саме їхній тандем керував колективом у грі проти Руху в минулому турі. Їхній дебют вийшов непоганим. Металіст 1925 поступався рухівцям до 89-ї хвилини. Від поразки Голодюка та Едмара врятував капітан харків’ян Артем Габелок, або, як він сам себе називає, Габі. 

Перед матчем проти Зорі Металіст 1925 займає дев’яте місце з десятьма пунктами. У них по дві перемоги і поразки, а також чотири нічиїх. Також чотири рази внічию зіграв Інгулець. Більше, ніж ці дві команди, внічию у цьому сезоні не грав ніхто. Харків’яни забили вісім м’ячів у цьому сезоні, а пропустили на один гол більше. 

Одна з головних проблем Металіста 1925 – те, що команда не може виграти вже три тури поспіль. Харківський клуб втратив можливість перемоги у тих матчах, де це було зробити неважко ‒ дві нічиїх зі Львовом і Рухом та поразка від Минаю. Наступні три матчі Металіст 1925 проведе проти Зорі, Вереса та Металіста. Це команди, які були в зоні єврокубків. Однак, як показує статистика виступів Металіста 1925, у цьому сезоні, їм вдається непогано грати якраз проти команд з верхньої частини турнірної таблиці ‒ нічия з Шахтарем і перемога над Колосом. Обидві ці команди йдуть в топ-7. Програли лише Дніпру-1, який в цьому сезоні ще не поступався нікому. 

У Металіста 1925 також є один матч у запасі, як і в луганської Зорі. Харків’ян ще чекає дуель з Олександрією. Наразі точна дата поєдинку ще невідома. Дискваліфікованих гравців у Металіста 1925 і Зорі перед очним протистоянням немає. 

Історія зустрічей – 1: +0, =0, -1; 1:6

Майбутній герой матчу – Едмар Галовський де Ласерда і Олег Голодюк

У харківського Металіста 1925 сформувався доволі цікавий тандем тренерів, у минулому хороших футболістів. Адже Голодюк зробив собі футбольне ім’я, виступаючи за львівські Карпати, будучи одним із лідерів зелено-білих. Едмар усім відомий виступами за сімферопольську Таврію, харківський Металіст, Дніпро та збірну України. До речі, і Голодюк, і Едмар раніше грали за Металіст 1925. Обидва гравці саме в харківському клубі завершили професійну кар’єру футболіста. Перед ними стоїть серйозне завдання – показати хорошу гру проти Зорі. Чи вдасться це зробити двом легендам українського футболу – дізнаємось у п’ятницю. 

Прогноз на гру: Металіст 1925 – Зоря – Металіст 1925 не програє – 1.92

Нас очікує цікавий поєдинок між двома амбітними командами. Зоря матиме бажання продовжити свою виграшну серію, а Дмитро Мацапура ‒ особисту суху серію, яка налічує вже 180 хвилин. Металіст 1925, у свою чергу, засумував за перемогами і хоче нарешті здобути тих три очки. Адже востаннє харків’яни перемагали ще 30-го вересня. Букмекерська контора Favbet дає коефіцієнт 1.92 на те, що Металіст 1925 не програє Зорі. Цілком ймовірний варіант, знаючи, як Зоря може втратити очки з слабшими командами та як Металіст 1925 непогано виглядає на фоні сильніших суперників.