Металіст 1925 – заключний акорд Шовковського. Якщо Едмар не переможе Динамо, може опинитися в стиках. Прогноз і анонс на матч УПЛ

Переглядів 2336
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Металіст 1925 – заключний акорд Шовковського. Якщо Едмар не переможе Динамо, може опинитися в стиках. Прогноз і анонс на матч УПЛ
Фото: УПЛ
Ексклюзивний анонс матчу 30 туру УПЛ Металіст 1925 – Динамо спеціально для вас на «УФ».

4 червня відбудеться поєдинок 30 туру УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матч Металіст 1925 ‒ Динамо. Де дивитися, що дає цей матч, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Металіст 1925 – Динамо

4 червня. 15:00. м. Київ. НТК ім. В. Баннікова

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації: Костянтин Бичек (Металіст 1925) – Владислав Ванат, Сергій Сидорчук (обидва – Динамо)

Металіст 1925 перед заключним туром УПЛ опинився в не дуже хорошому становищі. Команда Едмара займає 11 місце в турнірній таблиці з 31 балом в активі, але від зони перехідних матчів її відділяє лише кращі додаткові показники, ніж у Руху та Інгульця. Адже у цих двох клубів така ж сама кількість очок, як у харків’ян. У 30 турі рухівці зіграють проти Олександрії, а команда з Петрового ‒ проти Вереса. Якщо Металіст 1925 програє Динамо, а його два конкуренти візьмуть бодай по одному балу в своїх матчах, то в стиках опиняться саме підопічні Едмара.

Харків’яни частіше за всіх грали внічию та напропускали найбільше м’ячів

У минулому турі Металіст 1925 поступився Кривбасу з рахунком 0:2. Загалом у цьому сезоні харків’яни програли десять матчів, тринадцять разів зіграли внічию і лише шість поєдинків виграли. Різниця забитих і пропущених – 27:55. Таким чином, перед заключним туром Металіст 1925 пропустив найбільше м’ячів серед усіх 16 клубів УПЛ. Найкращим бомбардиром харківської команди є Ростислав Русин, у якого чотири забиті м’ячі.

Гравці Металіста 1925. Фото: ФК Металіст 1925

Динамо у минулому турі розгромило Верес з рахунком 3:0. Цікаво, що усі м’ячі були забиті після перерви. Спочатку Ерік Рамірес відкрив рахунок, а згодом Денис Гармаш і Назар Волошин записали до свого активу по одному голу. Слід відзначити, що на 87 хвилині за рахунку 1:0 Верес не зміг реалізувати пенальті – Шестаков програв дуель Бущану. А після того через дві хвилини Гармаш забив і зняв усі питання щодо переможця матчу.

Великий Бущан повернувся з двома «сухими» матчами поспіль

Таким чином, Динамо вже точно посіло четверту сходинку в турнірній таблиці УПЛ і вперше у своїй історії зіграє в Лізі конференцій. У киян 18 перемог, п’ять нічиїх і шість поразок. У підсумку – 59 залікових балів. Різниця забитих і пропущених – 50:24. Найкращими бомбардирами біло-синіх є Владислав Ванат і Віталій Буяльський. У обидвох по 12 голів. Оскільки Ванат не зіграє в неділю, то у півзахисника динамівців є чудові шанси стати найкращим голеадором своєї команди в цьому сезоні в рамках УПЛ. 

В обох тренерів є дискваліфіковані гравці на цей очний матч. Едмар не може розраховувати на Костянтина Бичека, який пропускатиме поєдинок проти Динамо, через перебір жовтих карток. У цьому сезоні Бичек зіграв 21 матч і забив два м’ячі. Шовковський, який продовжує заміняти на лаві Луческу, зазнав втрат у нападі та опорній зоні. Наразі є інформація, що Луческу має намір допрацювати свій контракт у Динамо, отже, для Олександра це заключний акорд у якості в.о. головного тренера.

Киянам у неділю не допоможуть відразу два гравці. Владислав Ванат продовжує відбувати дискваліфікацію за образи в сторону арбітрині Катерини Монзуль, а Сергій Сидорчук перебрав жовтих, тому в цьому сезоні більше не зіграє. Ванат за 25 турів забив 12 м’ячів і віддав три результативні передачі. Натомість Сидорчук за 27 поєдинків віддав лише один асист, але голами відзначитися не зумів.

Історія зустрічей – 2:+0=1-1; 0:2

Майбутній герой матчу – Віталій Буяльський

30-річний півзахисник Динамо проводить свій найкращий сезон у кар’єрі в плані результативності. За 26 поєдинків у рамках УПЛ Буяльський забив дванадцять м’ячів і здійснив п’ять асистів. До цього він максимум забивав дев’ять м’ячів за один чемпіонат України. Це було двічі, в сезонах 2019/20 і 2021/22 (нагадаємо, це не закінчений чемпіонат). Зараз Віталій вже себе перевершив, а якщо йому вдасться забити у ворота Металіста 1925, то він взагалі стане найкращим бомбардиром біло-синіх у цьому сезоні. Зараз цей показник у Ваната, у якого теж 12 голів. Однак Владислав не зіграє проти харків’ян, тому Буяльський може це використати.

Виталий Буяльский. Фото: ФК Динамо

Прогноз на гру Металіст 1925 – Динамо: ТМ 2.5 – 2.13 

У першому колі команди м’ячів не забивали та їхній поєдинок завершився нульовою нічиєю. А у минулому сезоні Динамо перемогло Металіст 1925 з рахунком 2:0. Команди провели лише два матчі між собою і результативністю глядачів не радували. Навряд чи і цього разу ми побачимо велику кількість забитих м’ячів. Адже Динамо вже нічого не треба, а Металіст 1925 може 90 хвилин пробувати зламати захист киян і у підсумку цього не зробити. Букмекерська контора Favbet дає чудовий коефіцієнт на те, що в поєдинку Металіст 1925 – Динамо буде забито менше трьох м’ячів – 2.13.

X