«Мій «Золотий м'яч» – результат спільної роботи»: Бєланов згадав, як виграв найважливішу індивідуальну нагороду

Переглядів 646
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
«Мій «Золотий м'яч» – результат спільної роботи»: Бєланов згадав, як виграв найважливішу індивідуальну нагороду
Ігор Бєланов. Фото: Google
Легенда київського Динамо і володар «Золотого м'яча» 1986 року Ігор Бєланов поділився своїми думками стосовно війни в Україні, а також розповів про свій «Золотий м'яч».

Колишній футболіст Динамо Ігор Бєланов розповів про «Золотий м'яч», а також відзначив, що без команди йому б не вдалося досягнути такого результату.

«Мій «Золотий м'яч» – результат спільної роботи. Тому що «Золотий м'яч» 1986-го – це не заслуга лише Бєланова, а заслуга команди! І гравців, і тренерського штабу. Усіх служб клубу. І кожного вболівальника, який гнав нашу команду до перемоги та результатів».

Також легендарний гравець висловився про війну в Україні та героїзм українського народу.

«Багато хто говорив про сучасну Україну. Про війну, самопожертву українського народу, титанічне прагнення до перемоги. І звичайно ж про перемогу України та закінчення війни. Яку ми всі так чекаємо та наближаємо. Не повинні гинути люди. Ні мирні, ні військові. 

Діти мають грати у футбол, а не сидіти у бомбосховищах. Матері мають ростити майбутніх володарів «Золотих м'ячів», а не оплакувати загиблих чоловіків. Батьки мають радіти онукам, а не відправляти синів та дочок брати зброю в руки та захищати Україну від агресивного та підлого ворога. Мир має настати на українській землі. І він обов'язково настане. І буде перемога! Перемога України та українського народу», – написав Бєланов на своїй Facebook сторінці.

Бєланов виступав за Динамо з 1985 по 1989 рр. Загалом за команду він провів 121 матч, у яких забив 39 голів.