Микола ПАВЛОВ: «Увесь цей час Торніке та Давід працюють у тренажерному залі та консультуються з лікарями»

Переглядів 153
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Наставник «Іллічівця» розповів про ситуацію з грузинськими легіонерами, згадав і про плани на зимове міжсезоння

— Миколо Петровичу, недавно ви заявили, що маєте намір відпустити Окріашвілі та Таргамадзе до інших клубів, тому що «згідно з їхньою точкою зору, вони переросли «Іллічівець». Можете дати детальніше роз’яснення з даного приводу?

— У останнє, коли вони повернулися з розташування збірної, в них були травми. Одтоді наші грузинські легіонери не можуть відновитися. В одного боліла спина, в іншого — м’яз. Потім їх турбували простудні захворювання. Тобто увесь цей час Торніке та Давід працюють у тренажерному залі та консультуються з лікарями. У загальній групі не займаються.

— З’явилася інформація, що обидва футболісти ніби залишили розташування клубу. Це правда?

— Це повна нісенітниця. Вони щодня проходять процедури, перебувають у розташуванні команди. Й Окріашвілі, й Таргамадзе — в «Іллічівці». Ніхто нікуди не їхав. Вони перебувають на лікарняному, й кожен день відмічаються в медичній книзі. Також беруть участь у всіх клубних заходах. Тому тут, власне кажучи, навіть нічого коментувати.

— А щодо їхньої зміни прописки вже найближчого трансферного вікна?

— Їхні контракти належать «Шахтареві». Звісно, вони мають певні запрошення, агентів, котрі цими справами займаються. Із початком трансферного вікна подальша доля цих футболістів залежатиме від тих людей, котрим належать їхні контракти. Окрім того, в нас є свій президент, без якого також нічого не вирішується. До моїх повноважень не входить займатися трансферною політикою команди, когось запрошувати чи відпускати. Можу лише висловити побажання щодо конкретної позиції та виконавця. А решту вирішує керівництво.

— Осіння частина чемпіонату практично завершена. Як прокоментуєте пройдений відрізок?

— Не вистачало глибокої лави запасних. Починаючи з початку 2013 року, ми втратили значну кількість гравців: у «Севастополь» багато перейшло, Гречишкіна «Шахтар» повернув… А рівноцінної заміни їм, на жаль, знайти не вдалося. Із тих, хто до нас прийшов, лише одному Івану Ордецю вдалося закріпитися в основному складі. Деяким виконавцям не вистачає досвіду, щоби стати міцним гравцем основи. Відтак кадрове питання в кінці року стало для нас великою проблемою. Через дискваліфікації, травми багато хто вилетів, тому в наступному поєдинку не зможуть вийти на поле Фомін та Ємельянов. Вони навіть не приступили до тренувань, і навряд чи приступлять. Також під запитанням залишається доля ще кількох футболістів.

— Судячи з результатів, помітно, що «Іллічівцю» цього сезону бракує стабільності. Із чим це пов’язано?

— Завжди пов’язую стабільність із молодістю. Тому, певна річ, молоді тяжко завжди тримати високу планку, впродовж сезону виступати на одному рівні. Особливо брак досвіду проявився в матчах із сімферопольською «Таврією» та ужгородською «Говерлою». Можливо, десь тренерський штаб не зміг достукатися до гравців, можливо, недооцінка мала місце… Адже ні в одній, ні в іншій грі ми не заслуговували на поразку. Вийшло так, що втратили дорогоцінні очки, відтак набрали би рівно стільки, скільки й минулого року.

— Маріупольці заслужено перебувають на дев’ятій сходинці?

— Якщо взяти комплектацію складу, вважаю, ми перебуваємо на тій позиції, котру заслуговуємо. У принципі, нинішнього сезону чемпіонат доволі рівний, зараз не можна сказати, що є явний аутсайдер чи такий же лідер. Є група команд, котра претендує на «золото», й на те, щоби залишити еліту. Уся боротьба попереду.

— На вашу думку, в яких матчах «іллічі» недобрали очок?

— Ось якраз у двох згаданих іграх ми й не взяли свого. Прикро, але що поробиш! Будемо працювати, щоби надалі подібного не допустити.

— Чи є у вашому складі футболісти, прогресом котрих ви задоволені?

— Я би відзначив Ордеця, котрий своєю грою заслужив місце серед 11 найкращих. Був період, коли здав Богдан Бутко, але наразі він поступово набирає потрібні кондиції, в останніх іграх значно додав. Також би відзначив Рустама Худжамова, який укотре довів, що є одним із найкращих голкіперів України.

— Уже найближчими вихідними пройде останній тур першості. Скажіть, як збираєтеся провести відпустку?

— Завжди проводжу відпустку в Києві, ніколи не вирушаю за кордон. Дуже рідко бачусь із сім’єю, дружиною, дітьми, внуками, тому намагаюся увесь свій вільний час присвятити їм.

— Графік зимових зборів відомий?

— Як правило, за два місяці до закінчення чемпіонату ми ці плани затверджуємо з президентом. До речі, недавно президент запропоновані тренерським штабом збори затвердив.

— Якщо не секрет, яким чином вони побудовані?

— Спочатку, 8 січня, розпочнемо з п’яти­денного збору в Маріуполі. Потім дванадцять днів проведемо в Ялті, а потім нас очікують ще два збори по 12 днів у Туреччині.

— Наскільки активним буде зимове трансферне вікно?

— Усе залежить од керівництва нашого клубу. Скільки буде виділено на трансферну діяльність грошей, поки що вирішується.

— На останній матч сезону тяжко налаштувати гравців?

— Знаєте, непросто, адже більшість гравців — на валізах. До того ж, у нас серйозні проблеми з кадровим питанням. Намагатимемося вийти з даної ситуації з честю.

Роман КИРІЄНКО.

X