«Може бути заграний за Чехію»: журналіст повідомив сенсаційні новини про захисника збірної України

Переглядів 6342
Артем Жилінський Артем Жилінський
6 голосів
«Може бути заграний за Чехію»: журналіст повідомив сенсаційні новини про захисника збірної України
Максим Таловєров. Фото: УАФ
Відомий український журналіст Михайло Співаковський детально прокоментував оренду Максима Таловєрова, який зі Славії перейшов до австрійського ЛАСКу.

Ведучий «ТаТоТаке» Михайло Співаковський надав інформацію щодо оренди центрбека Максима Таловєрова зі Славії у ЛАСК.

«Я так розумію, що оренда – це більш формальна штука. Там певні стосунки між клубами. Думаю, що Таловєров підпише контракт за рік. У нього було декілька пропозицій. Що цікаво, жодної з України.

Динамо цікавилося Таловєровим по-динамівськи – поцікавилося і забуло. За два мільйони можна було вирішити питання, за моєю інформацією. Шахтар не цікавився».

Співаковський розповів, чому молодому захиснику не вдалося потрапити до топового чемпіонату.

«Європейські клуби: Аугсбург, Вердер, Айнтрахт, там були певні нюанси. Вест Гем – власник там пов’язаний зі Спартою, володіє нею, тому там неможливо було спілкуватися зі Славією».

Також Співаковський заявив, що Тааловєров цілком реально може змінити збірну, за яку виступатиме. Журналіст назвав умови такого сценарію.

«Ну і головне питання, що сторону гравця в цій угоді задовольнила опція, що він зможе подавати документи на постійне резидентство після 5-річного довготривалого перебування в Чехії наступного року. І Чехія зможе пропонувати йому змінювати офіційне спортивне громадянство. Теоретично, він може бути заграний за збірну Чехії, якій колись відмовив на молодіжному рівні», – сказав Співаковський.

  • 23-річний Таловєров перейшов до Славії в січні 2022 року в статусі вільного агента і зіграв за празьку команду 16 поєдинків, у яких оформив один асист.
  • З липня по грудень 2022 року Максим виступав на правах оренди за чеський Слован. А з лютого по червень він був у ЛАСКу (13 виходів на поле).
  • Контракт українського захисника з празьким клубом чинний до кінця 2026 року.Transfermarkt оцінює Таловєрова в 1,5 мільйона євро.
  • ЛАСК посів третє місце в минулому сезоні Бундесліги Австрії та стартує в Лізі Європи з плей-офф раунду кваліфікації.