«Можливість не допуску терористичної держави»: УАФ виразила протест щодо повернення росіян на міжнародну арену

Переглядів 324
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
«Можливість не допуску терористичної держави»: УАФ виразила протест щодо повернення росіян на міжнародну арену
Будинок футболу. Фото: УАФ
Українська асоціація футболу звернулася в УЄФА з офіційним листом, у якому просить розглянути ситуацію із призначенням арбітрів із рф на матч під егідою європейського футбольного союзу.

Раніше ми повідомляли, російська бригада суддів була призначена на матч жіночої Ліги націй між Вірменією та Казахстаном. Відповідне рішення було опубліковане на офіційному сайті УЄФА.

Тож УАФ вирішило звернутися до УЄФА, щоб вони переглянули це призначення.

«З офіційного веб-сайту УЄФА стало відомо, що на матч жіночої Ліги націй між збірними Вірменії та Казахстану, який відбудеться 26 вересня, було призначено російську бригаду арбітрів. Водночас, зважаючи на те, що півтора року офіційні особи з росії не призначалися на матчі УЄФА, вищезгадане рішення викликає обурення в Україні, де досі щодня відбуваються жорстокі воєнні злочини російської федерації».

В кінці листа УАФ активно закликає уважно розглянути цю ситуацію.

«Аби дотримуватися гуманітарних цінностей та справедливості, притаманних європейській футбольній сім’ї, а також щоб забезпечити послідовність миротворчої позиції УЄФА щодо врегулювання залучення до європейського футболу представників росії, просимо вас уважно розглянути ситуацію та опрацювати можливість недопуску представників терористичної держави до матчів під егідою УЄФА», – сказано в заяві УАФ.

У лютому минулого року ФІФА та УЄФА не допустили всі російські збірні та клуби до участі у змаганнях під егідою організацій через повномасштабне військове вторгнення росії на територію України. Також ФІФА та УЄФА не призначали офіційних осіб із країни-агресора на міжнародні матчі.