Мудрик став дев’ятим українцем, який дебютував в АПЛ: раніше це робили Ребров, Шевченко та інші

Переглядів 6998
Дмитро Котков Дмитро Котков
1 голос
Мудрик став дев’ятим українцем, який дебютував в АПЛ: раніше це робили Ребров, Шевченко та інші
Михайло Мудрик. Фото: Челсі
Український вінгер лондонського Челсі Михайло Мудрик вперше зіграв за «аристократів» у рамках чемпіонату Англії. Мудрик приєднався до компанії українців, які також вже мали такий досвід.

21 жовтня в рамках 21 туру АПЛ Ліверпуль зустрівся на «Енфілді» з Челсі.

Після нульової нічиї у першому таймі на початку другої половини зустрічі головний тренер лондонців Грем Поттер випустив українця Михайла Мудрика замість 18-річного англійця Льюїса Холла. Для вінгера збірної України це дебютний матч у футболці Челсі. Мудрик став дев’ятим українським гравцем в Прем'єр-лізі Англії.

Раніше в елітному англійському дивізіоні дебютували також Олександр Євтушок (Ковентрі), Олег Лужний (Арсенал, Вулвергемптон), Сергій Ребров (Тоттенгем), Андрій Шевченко (Челсі), Андрій Воронін (Ліверпуль), Андрій Ярмоленко (Вест Гем), Олександр Зінченко (Манчестер Сіті, Арсенал) та Віталій Миколенко (Евертон).

Також цікаво те, що Мудрик став другим українцем після Андрія Шевченка, який зіграв за Челсі.

На даний момент разом з Мудриком в АПЛ також грають Зінченко та Миколенко. Близький до дебюту в АПЛ і український легіонер Брентфорда Єгор Ярмолюк.

Зазначимо, що на даний момент лондонський Челсі іде в середині турнірної таблиці АПЛ. Також у лютому лондонці зіграють в рамках 1/8 фіналу Ліги чемпіонів з дортмундською Боруссією, де зможе себе проявити і Мудрик.