Мудрик – у списку найдорожчих трансферів в історії футболу: вінгер «гірників» підпише космічний контракт з Челсі

Переглядів 1366
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Мудрик – у списку найдорожчих трансферів в історії футболу: вінгер «гірників» підпише космічний контракт з Челсі
Михайло Мудрик. Фото: ФК Шахтар
Півзахисник донецького Шахтаря Михайло Мудрик близький до переходу в Челсі. Лондонський клуб домовився з «гірниками» про трансфер талановитого гравця.

Раніше стало відомо, що Челсі узгодив угоду з Шахтарем щодо переходу вінгера «гірників» Михайла Мудрика. «Аристократи» заплатять донецькому клубу 70 мільйонів євро, ще 30 мільйонів євро буде виплачено у вигляді бонусів.

Таким чином, трансфер Мудрика увійде до топ-40 найдорожчих переходів в історії футболу. Українець займе 40-е місце у цьому рейтингу разом з Лукою Йовічем (Айнтрахт-Реал) та Родрі (Атлетико-Ман Сіті).

У рейтингу найдорожчих футболістів Челсі він займе п'яте місце, обійшовши Альваро Морату:

  • 1. Ромелу Лукаку – 113 млн. євро
  • 2. Уеслі Фофана – 80,4 млн євро
  • 3. Кай Хаверц - 80 млн євро
  • 4. Кепа Аррісабалага – 80 млн євро
  • 5 Михайло Мудрик – 70 млн євро
  • 6. Альваро Мората – 66 млн євро

Також Мудрик увійде до топ-20 найдорожчих трансферів в історії англійської Прем'єр-ліги. Українець опиниться на 18-му рядку. Зазначимо, що в цих рейтингах враховується сума переходу без урахування бонусів.

Крім того, Мудрик очолить список найдорожчих гравців в історії Шахтаря та української Прем'єр-ліги. Зараз таким вважається Фред, якого донецький клуб продав у Манчестер Юнайтед за 59 млн. євро.

Зазначимо, що контракт Мудрика з Челсі буде підписано на сім із половиною років, а зарплата українця в лондонському клубі становитиме 7,5 мільйонів євро на рік. Михайло стане другим українцем в історії синіх після Андрія Шевченка.