На масажиста для збірної грошей немає, на «представницькі витрати» — завжди будь ласка!

Переглядів 251
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Про «фінансову політику» керманича ФФУ

Минулого тижня вітчизняна Федерація футболу вперше за кілька місяців (мабуть, після листопадового Виконкому) опинилася у центрі уваги ЗМІ, причому цього разу — навіть іноземних: у п’ятницю, майже о 14.00, президент ФФУ п. Коньков повідомив, що група озброєних щитами та палками осіб, чисельністю майже 20, увірвалася до Будинку футболу, вимагаючи його відставки. Анатолій Дмитрович повідомив, що ці люди представляли «Правий сектор» і нібито чесно визнали, що їм за цю акцію заплатила гроші конкретна людина.

Буквально за кілька годин керівник ФФ м. Києва п. Кочетов, можна сказати, спростував процитовану інформацію, проте настільки плутаними словами, що достеменно зрозуміти, що Ігор Миколайович мав на увазі, достоту складно.

А ще невдовзі хтось розповсюдив дані, буцімто інцидент, який мав місце в Будинку футболу, був організований… самим керманичем Федерації, щоби набити собі ціну. Якщо остання версія правдива, то що ж, вийшло: УЄФА, не розібравшись, що й до чого, вже оголосила, що у випадку повторення «спроби захоп­лення» офісу ФФУ наші команди — як збірні, так і клубні — будуть дискваліфіковані з континентальних змагань…

Очевидно, зазначений інцидент став своєрідною останньою краплею, тож у розпорядженні редакції «УФ» з’явилися вражаючі документи, які розкривають діяльність очільника ФФУ з незнаного раніше боку. Ми вирішили опублікувати їх у такому вигляді, як отримали, як кажуть у такому випадку, без купюр та мовою оригіналу.

Отож, перед вами — 10 сканів: два аркуші з офіційним зверненням щодо ситуації працівників безпосередньо Федерації, котрі із цілком зрозумілих причин не афішують себе; інші вісім аркушів — ксерокопії, де наводиться зокрема кошторис кількох поїздок п. Конькова за рубіж. Якщо уважно придивитися до того, що там написано… ну, це вражає.

Поки ви розглядаєте цю, насправді, «бімбу», спробую вам допомогти, систематизувавши дані.

По-перше, зі сканів випливає, що Анатолій Дмитрович, перебуваючи за кордоном, завжди селиться в елітних готелях, де одна проведена ніч коштує 2000–4000 гривень.

По-друге, в усіх поїздках Конькова супроводжує його, так би мовити, секретарка, інколи — такий собі невідомий досі Тихомиров М., відповідно, витрати на поїздки подвоюються й потроюються.

По-третє — добові: тим, хто не знає, повідомлю, що найчастіше в Україні відповідний параграф виплат набагато нижчий, натомість, як бачимо, в Анатолія Дмитровича зустрічаємо суму в коридорі, умовно кажучи, 50–100 доларів США.

По-четверте (і це найдивовижніше), чинний керманич ФФУ найбільше витрачає на трьох статтях — «непередбачувані витрати», «сувенірна продукція», «представницькі витрати». Особливо хотів би зупинитися на третьому зі згадуваних моментів. Зверніть увагу на документ, де написано «Кошторис № КРФР-0057»: під час поїздки до Харкова на «сувенірну продукцію» Анатолій Дмитрович витратив майже 24000 гривень. Як стало відомо «УФ», саме на таку суму (якою вимірюється річний дохід багатьох українців) Коньков придбав подарунок одіозному екс-голові Харківської ОДА Михайлу Добкіну. Ще подейкують, що другою частиною подарунку Михайлові Марковичу був товариський матч Україна — США, котрий мав відбутися у Харкові. Однак не сталося так, як хотілося, а вийшло «нємноґа па-дєбільнаму»… І ще: дуже часто п. Коньков пише офіційні листи… самому собі! Й належним чином реагує на них, певна річ.

Парадокс у тому, що зазначений ціновий «бєспрєдел» проходить на тлі того, що всі збірні України, за даними «УФ», фінансуються за залишковим принципом — грошей бракує буквально на все, навіть на масажистів. Ще більше може вразити така суто людська якість, як уява: доцільно припустити: якщо чинний глава ФФУ допускає такі витрати на різноманітні дрібниці — поїздки, «сувенірні витрати», «різне», то скільки ж тоді грошей вилітає в трубу на затратніші проекти, наприклад, на організацію турнірів, колективні поїздки чи там прийом іноземних гостей.

Утім, зваживши на те, що це, ми переконані, тільки початок, невдовзі ми отримаємо всі відповіді: гадаю, дуже скоро наша редакція матиме в розпорядженні ще цікавіші документи.

Ярослав ОЛЕКСАНДРОВ.