«На зборах в Австрії він зник безвісти»: колишній тренер Дніпра назвав футболіста, який його повністю розчарував

Переглядів 26589
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
3 голоси
«На зборах в Австрії він зник безвісти»: колишній тренер Дніпра назвав футболіста, який його повністю розчарував
Андреасx Зассен. Фото: Google
Колишній головний тренер Дніпра Бернд Штанге розповів про найпроблемнішого гравця в його кар'єрі Андреаса Зассена, який виступав у дніпровській команді в середині 1990-х.

В інтерв'ю FanDay.net Бернд Штанге поділився спогадами про колишнього гравця Дніпра Андреаса Зассена. 

«Я нічого не знав про його загули у ФРН, але швидко зрозумів це у Дніпрі. Зассен пив, курив, порушував режим і буянив. Це рідкісний приклад футболіста-німця без професіоналізму! У команді Зассена не прийняли, він спілкувався тільки із запасним воротарем Лєдовських, такий високий хлопець, я його прозвав «Дольф Лундгрен». Їх поєднував інтерес до розваг». 

За словами Штанге, він намагався впоратися з важким характером німецького півзахисника, однак у підсумку прибрав його з клубу. 

«Я спочатку намагався утихомирити Андреаса, закликав до його розуму та відповідальності. Але коли на зборах в Австрії він зник безвісти, а виявилося, що він на два дні вирушив у загул – розважатися, то була остання крапля. Я прибрав його з команди так швидко, як тільки зміг, бо мав молодих талантів у Дніпрі, яких я заразив спортивними перспективами, а він міг їх збивати і паплюжити».

Також екснаставник Дніпра додав, що причиною смерті Зассена був алкоголь. «Зассен помер у 36 років, зовсім молодим. Алкоголь?  Мабуть. Він мав проблеми випивкою. Маючи талант для гри у Бундеслізі, він не дограв навіть у нижчих лігах до 30 років. Не хочу більше про нього говорити, це розчарування».

Зассен перейшов до Дніпра з Динамо Дрезден у травні 1995 року. Німецький хавбек провів за дніпровську команду 12 матчів.

Також Зассен виступав за:

  • Шварц-Вайс
  • Байєр Юрдінген
  • Гамбург
  • Ваттеншайд 09.