Надєїн проти Козловського та непереможний Колос: прогноз і анонс на матчі УПЛ. На кого поставити в п’ятницю?

Переглядів 484
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
Надєїн проти Козловського та непереможний Колос: прогноз і анонс на матчі УПЛ. На кого поставити в п’ятницю?
Колос проти Металіста 1925. Фото: УПЛ
Ексклюзивний анонс стартових двох матчів 5-го туру Верес – Рух та Металіст 1925 – Колос ‒ спеціально для вас на «УФ».

30-го вересня розпочинається 5-й УПЛ, де нас очікує два матчі. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує поєдинки Верес – Рух та Металіст 1925 – Колос. Де дивитися, що дають ці матчі, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Верес – Рух

30 вересня. 13:00. м. Рівне. Стадіон “Авангард”

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – відсутні

Після паузи збірних до нас повертається клубний футбол, і в тому числі УПЛ. Стартовий поєдинок 5-го туру відбудеться у Рівному на реконструйованому стадіоні “Авангард”, куди повертається Верес після п’ятирічної перерви. Команда Юрія Вірта проведе матч проти Руху. 

Перед початком сезону між двома власниками цих клубів виникла перепалка. Григорій Козловський тролив Верес за те, що вони тренуються в селі Кукуєво, а Іван Надєїн висловлювався проти клубів, які не хочуть бути в єдиному пулі, зокрема, і проти Руху, яким володіє Козловський. Деколи здається, що тема єдиного телепулу в українському футболі буде вічною. Бо всім не вгодиш.

Також були окремі підігріви до матчу на соцмережах Вереса та Руху, але це вже історія, тоді рухівці перемогли у спарингу з рахунком 2:0. Але в п’ятницю буде зовсім інший футбол. 

Перед паузою на матчі збірних Верес розташувався на п’ятій сходинці в турнірній таблиці. Загалом колектив Вірта виглядає дуже міцно, кожного матчу вони б’ються за перемогу. Чи, можливо, за премію у 70 тисяч гривень? 

Зрештою, це не настільки важливо, тому що команда дійсно демонструє бойовий футбол. У рівнян зараз 9 очок і лише одна поразка при трьох перемог. Сильніше за “вовків” опинився Дніпро-1, який переграв їх з рахунком 2:0. А найбільше цей поєдинок запам’ятався вже після виходу серії “Футболіст” на YouTube-каналі “Трендець”. Адже саме там Вірт після матчу видав свій спіч, який зафорсили всі футбольні медіа в Україні. 

Якщо хтось забув, то я вам нагадаю: “Я б, чесно, того, б***ь, Довбика п******в раз н***й – і на тому все б закінчилося. А ви, б***ь, двоє відлітаєте від нього, б***ь. По «ахілах» пройшовся б, щоб його винесли з поля”. Після цього розгорівся скандал: листи від КДК УАФ, думки експертів, дзвінок Вірта до Довбика та абсолютно адекватна реакція від Артема. 

“Похайпили” ‒ і досить. Однак форварди Руху тепер повинні бути обережнішими. Верес переграв Чорноморець, Ворсклу та Кривбас. У кожному матчі не без долі фарту, але щастить сильнішим. Тому на гру проти Руху саме команда з Рівного підходить у ролі фаворита, а тут ще й повернення на рідний стадіон. Висновок один – рухівцям буде дуже важко. 

Рух розпочав сезон невдало. Дуже нудна гра від Леоніда Кучука з радянською тактикою “бий-біжи” та “головне в обороні на нуль”. Але у 4-му турі “жовто-чорні” сенсаційно здолали луганську Зорю з рахунком 3:1, а луганці на той момент були на першому місці в турнірній таблиці. Якби УПЛ не йшла на паузу після цього матчу, то, можливо, Рух би впіймав кураж і виграв наступних два-три матчі. Проте більше ніж два тижні паузи можуть внести свої корективи. До поєдинку із Зорею в рухівців були три поразки, від Металіста, Колоса та Шахтаря. У підсумку – 11 місце після чотирьох турів. 

Міжнародну паузу Рух і Верес заповнили контрольними матчами. Рівняни зіграли проти своєї юнацької команди, здобувши розгромну перемогу 8:0. Рух обіграв аматорську Скалу-1911 з рахунком 4:0. Такі собі суперники, правда? 

Руху не помічник у цьому матчі аргентинець Фабрісіо Альваренга, який перебуває в лазареті команди. У нього проблеми з хрестами. Приблизний термін повернення – середина жовтня. У Вереса кадрових втрат немає.

Історія зустрічей – 8: +2, =1, -3: 6:10

Майбутній герой матчу – Дмитро Кльоц

Гравець Вереса Дмитро Кльоц визнаний найкращим футболістом УПЛ за серпень-вересень, а головний тренер рівнян Юрій Вірт ‒ найкращим тренером. Кльоц повернувся в чемпіонат України після періоду виступів у Азербайджані та поки що його гра надихає. Він відновився після травми і зараз є основним гравцем центра поля в команді з Рівного. У цьому сезоні він вже відзначився одним голом і одним асистом за чотири матчі. Доволі непогано. Чекаємо ще кращих результатів від екскарпатівця. І у поєдинку проти Руху Кльоц буде дуже вмотивованим, адже для нього Львів є зелено-білим і матч проти команди, яка чомусь вирішила, що Львів – жовто-чорний є важливим для Дмитра.

Прогноз на гру: Верес – Рух – П1 – 2.58

Для Вереса цей поєдинок є дуже важливим і це не через те, що це Західне дербі. А через повернення на рідний стадіон. Перший матч за п’ять років. Єдиний мінус – без вболівальників. Тому що немає сумнівів, що у Рівному був би аншлаг на стадіоні. Мотивації у них достатньо, щоб перемогти. Тому я обираю ставку на цю гру – перемога Вереса. Favbet дає коефіцієнт 2.58 на цю подію.

Металіст 1925 – Колос

30 вересня. 17:00. м. Київ. НСК “Олімпійський”

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – відсутні

В цьому сезоні в УПЛ залишилось лише три команди, які не знають, що таке поразка. Це Дніпро-1, Шахтар і Колос. Якщо щодо перших двох команд немає здивувань, то щодо Колоса перед сезоном ніхто не міг таке подумати. І як мінімум у трьох наступних турах у ковалівців є всі шанси продовжити цю безпрограшну серію. Адже суперниками будуть Металіст 1925, Інгулець та Зоря. І вже після луганців дуель з Шахтарем, де потенційно Колос може програти. 

Колос на даний момент очолює турнірну таблицю. У них 10 очок (3 перемоги та 1 нічия), така сама ситуація і донеччан. Але завдяки кращій різниці забитих-пропущених саме клуб із Ковалівки йде першим: 5:1 проти 4:1. Підопічні Ярослава Вишняка здобули перемоги над Кривбасом, Рухом і Металістом. Зігравши внічию з Минаєм. Ось така непередбачувана УПЛ в цьому сезоні. 

Молодий 40-річний фахівець Ярослав Вишняк проявляє свою команду у всій красі, намагаючись грати у сучасний футбол. Він тривалий час був помічником Руслана Костишина, а наприкінці 2021-го року очолив Колос. Вишняк ще не програвав на чолі головного тренера Колоса і в п’ятницю він має всі шанси продовжити цю серію. Загалом в офіційних матчах Колос із Вишняком не програє вже дев’ять поєдинків поспіль (5 матчів у минулому сезоні та 4 в цьому).

Металіст 1925 непогано розпочав сезон. Єдиний мінус, що у двох стартових тура проти Шахтаря та Чорноморця, харків’яни не забивали. Однак і не пропускали. Вже у третьому турі команду Валерія Кривенцова прорвало. І металісти перемогли Ворсклу з рахунком 3:2. Безпрограшна серія, яка налічувала три матчі, обірвалась у четвертому турі. Айсбергом став Дніпро-1, який розбив Металіст 1925 вщент, з рахунком 3:0. Піратська копія легендарного протистояння завершилась впевненою перемогою дніпрян. 

Перед п’ятим туром Металіст 1925 знаходиться на восьмому місці з 5-ма балами у своєму активі. Різниця голів невтішна – 3:5. Коли харків’яни намагаються грати у відкритий футбол, то трапляються такі матчі, як з Ворсклою, а коли грають у закритий, то такі, як з Чорноморцем і Шахтарем. Дніпро-1 не беремо до уваги, бо занадто різна кваліфікація футболістів. Напевно, з Колосом Кривенцов намагатиметься зіграти другим номером, але це швидше, Колос буде грати першим і диктувати свої умови.  

Цікавий факт цього протистояння полягає в тому, що за всю історію зустріч цих команд, Металіст 1925 не те, що жодного разу не програвав, вони ще не забивали у ворота Колоса. А зіграли клуби між собою чотири матчі, два виграв Колос по 1:0 та ще дві нульові нічиї. Чи зламається статистика та історія – дізнаємось невдовзі.

Історія зустрічей – 4: +0, =2, -2; 0:2

Майбутній герой матчу – Ярослав Вишняк

Одним із конкурентів Вірта за звання найкращого тренера серпня та вересня в УПЛ був Ярослав Вишняк. Але за підсумками голосування він посів аж третє місце, пропустивши перед собою ще Олександра Кучера. Однак Вишняк випередив Валерія Кривенцова, який був на п’ятому місці після голосування. Якщо Колос буде продовжувати давати такі результати у жовтні, то навряд чи у Вишняка будуть конкуренти. Перший іспит вже у п’ятницю і Вишняк може стати ключовим фактором перемоги над Металістом 1925, вдало підібравши склад і правильно налаштувати команду на гру. 

Прогноз на гру: Металіст 1925 – Колос – ТМ 2.5 – 1.62

Вважаю, що нас очікує дуже обережний поєдинок і команди не будуть летіти вперед. У Металіста 1925 у воротах Олег Мозіль, а у Колоса ‒ Євген Волинець, який цієї осені був вперше викликаний в національну збірну України. Обидва кіпери мало пропускають. Волинець, наприклад, записав собі в пасив один м’яч від Минаю. Так, Мозіль пропустив п’ять в останніх двох матчах, але його вини в цих голах немає. Пригадайте, як він зіграв з Шахтарем і Чорноморцем. Тому я обираю ставку тотал м’ячів менше 2.5. Favbet дає коефіцієнт 1.62.