«Нагадує Рамоса»: Йовічевіч назвав футболіста, який коштує 100 мільйонів і це не Мудрик

Переглядів 468
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Нагадує Рамоса»: Йовічевіч назвав футболіста, який коштує 100 мільйонів і це не Мудрик
Ігор Йовічевіч та Йошко Гвардіол. Фото: Google
Головний тренер донецького Шахтаря Ігор Йовічевич поділився думкою про рівень гри хорватського захисника Лейпцига Йошка Гвардіола, якого тренував у загребському Динамо.

Хорватський фахівець Йовічевіч порівняв свого співвітчизника Гвардіола з іспанським захисником Серхіо Рамосом.

«У нього ментальність, не характерна для молодих футболістів. Він нагадує мені Серхіо Рамоса. Якщо трапляється невдача, він просто встає і залишається непорушним. Розумний центрбек, який класно читає гру та сильний у єдиноборствах».

Також Йовічевіч впевнений, що за Гвардіола можна вимагати 100 мільйонів євро.

«Раніше у ньому шукали слабкі місця, а я говорив: "Не підпишіть його зараз – не підпишіть ніколи". Лейпциг вже відхилив пропозицію Челсі Зірка Бундесліги відмовив Челсі і перепідписав контракт зі своїм клубом за 80 млн. Думаю, що за нього можна вимагати 100 мільйонів і зробити Йошка найдорожчим захисником».

Наставник Шахтаря зізнався, що він хотів би побачити талановитого хорвата у мадридському Реалі.

«Якби все залежало від мене, я хотів би трансфер Гвардіола до Реалу. Навіть не хочу нічого іншого чути. Мене дивує, що Реал не підписав його 2-3 роки тому. Хоча я розумію, що в Мадриді чекали, доки футболіст подорослішає», — наводить слова Йовічевіча Marca.

Нагадаємо, що Гвардіол минулого літа перейшов із загребського Динамо до Лейпцигу за 18,8 мільйонів євро.

Йовічевіч свого часу працював Гвардіолом і допоміг гравцеві перейти у великий футбол, тренуючи молодіжку, а потім основу Динамо Загреб.

Цього сезону захисник провів за Лейпциг у всіх турнірах 21 матч і відзначився одним забитим голом. Transfermarkt оцінює 20-річного гравця у 60 мільйонів євро. Його контракт із німецьким клубом діє до кінця червня 2027 року.