«Найкращий момент у моєму житті»: Шевченко пригадав легендарний фінал Ліги чемпіонів

Переглядів 781
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2 голоси
«Найкращий момент у моєму житті»: Шевченко пригадав легендарний фінал Ліги чемпіонів
Андрій Шевченко з Кубком Ліги Чемпіонів. Фото: Google
Колишній нападник Мілана Андрій Шевченко пригадав події розіграшу Ліги чемпіонів у сезоні 2002/03. Та легендарну серію пенальті, де саме його точний удар приніс россо-нері перемогу.

Найкращий футболіст часів незалежності України, легендарний динамівець та знаковий гравець італійського Мілана, дав розлогий коментар італійському виданню Milano Football Week, де пригадав складний, але тріумфальний для россо-нері сезон 2002/03.

Особливо свою увагу Шевченко загострив на фінальній грі проти Ювентуса.

«Кожного разу, коли я згадую про той пенальті (вирішальний удар в післяматчевій серії пенальті - прим.автора), мене охоплюють емоції. Це найкращий момент у моєму житті. Сезон почався для мене дуже погано, з тримісячної травми. Повертатися було дуже важко, бо Анчелотті змінив схему. Мені це не дуже подобалося, але це спрацювало, команда грала добре».

З того часу минуло 20 років, але Шевченко пам'ятає не лише гру проти Ювентуса, а й ледь не кожен поєдинок тогорічної Ліги чемпіонів до найдрібніших деталей.

«Я чекав свого моменту і, зрештою, він настав в матчі проти «Реала». Анчелотті подзвонив мені перед грою та сказав, що дасть шанс зіграти. Йому вдалося мотивувати мене, хоча я і так був дуже мотивований. Ми виграли з рахунком 1:0, я забив красивий гол. Потім півфінал проти «Інтера», дуже складні ігри. Була велика напруга, дехто навіть не міг спати через нього. Нікому не хотілось програвати. Далі фінал проти «Ювентуса», це були сильні емоції», — сказав Шевченко в інтерв'ю виданню Milano Football Week.

Нагадаємо, у італійському фіналі Ліги чемпіонів сезону 2002/03 Ювентус – Мілан тріумфував клуб українця. Основний та додатковий час гри на полі манчестерського стадіону «Олд Траффорд» голами не потішив, а в серії пенальті влучнішими були россо-нері 3:2.