«Вони вбивають дітей»: Шевченко знову виступив проти допуску російських спортсменів до міжнародних змагань

Переглядів 41406
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1 голос
«Вони вбивають дітей»: Шевченко знову виступив проти допуску російських спортсменів до міжнародних змагань
Андрій Шевченко. Фото: Google
Легенда національної збірної України Андрій Шевченко вкотре продемонстрував свою чітку громадянську позицію і виступив за повне відсторонення російських спортсменів.

Найкращий футболіст часів незалежності України Андрій Шевченко продовжує активно допомагати Україні та українцям в часи війни. В черговому інтерв'ю для одного з авторитетних європейських видань Шевченко наголосив - свою позицію відносно відсторонення спортсменів з РФ він не змінить до кінця війни. 

«Ситуація не змінилася. Я пишаюся, дуже пишаюся своєю країною та своїм народом. Як і армією. За те, як вона бореться і захищає нас, пишаюся тим, як країна бореться за демократію».

Також Шевченко нагадав французькому журналісту видання L’Équipe, який брав у нього інтерв'ю, що його позиція непохитна і не змінилася за понад рік повномасштабної війни росії проти України. 

«Я висловив свою позицію ще на початку війни. Жоден російський чи білоруський спортсмен не повинен брати участь у будь-яких спортивних змаганнях, доки не закінчилася війна.

Поки ми розмовляємо, вони вбивають людей, вбивають дітей».

Нагадаємо, що Андрій Шевченко має свій благодійний фонд і активно допомагає Україні з перших днів війни. Зокрема легендарний динамівець та проект «Разом для України», займається справами українських сімей та неповнолітніх без супроводу, які рятуються від російської агресії в Україні, шукаючи прихистку в Італії .