«Пишаюся своїм народом»: Шевченко вкотре нагадав світу, що війна в Україні триває

Переглядів 1857
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
1 голос
«Пишаюся своїм народом»: Шевченко вкотре нагадав світу, що війна в Україні триває
Андрій Шевченко. Фото: Google
Колишній нападник Мілана і збірної України Андрій Шевченко в інтерв'ю європейським журналістам підкреслив важливість для нашої країни підтримки з боку Європи.

Андрій Шевченко під час спілкування з європейськими журналістами наголосив на тому, що війна в Україні, яка триває вже понад рік, так і не закінчилася, відповідно наша країна потребує підтримки іноземних партнерів, оскільки самотужки нам буде складно впоратися з ворогом.

«Хочу нагадати людям про Україну, війна там досі триває. Хочеться привернути увагу і закликати підтримувати Україну. Це дуже важливо для нас, що решта світу стоїть за нами. Ситуація дуже складна, але я дуже пишаюся своїм народом. Я завжди стою поруч і захищаю нашу країну. Особливо в цей момент нам потрібна ваша допомога».

Також легенда українського футболу зауважив, що футбол може дати додаткову надію для людей під час війни, адже він дає їм змогу відволіктися від її жахів.

«Так. Правила спорту загалом можуть багато чого дати. Я брав участь у зборі коштів на реконструкцію стадіону в Ірпені – місті, яке було майже знищене. Під час війни важливо дати молоді шанс повернутися на стадіон, зіграти у футбол і на той момент трохи забути про війну», – сказав Шевченко в інтерв'ю CBS Sports Golazo.

Шевченко очолював збірну України з літа 2016 по літо 2021 року. Під його керівництвом наша збірна дійшла до чвертьфіналу Євро-2020, де розгромно поступилася англійцям (0:4).