«Намагається зняти з себе відповідальність»: Бурбас розкритикував Міністра молоді та спорту України, вставши на захист УАФ

Переглядів 1701
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
«Намагається зняти з себе відповідальність»: Бурбас розкритикував Міністра молоді та спорту України, вставши на захист УАФ
Гравці збірної України. Фото: УАФ
Журналіст Ігор Бурбас звинуватив керівництво Міністерства молоді та спорту України у перекиданні відповідальності за усунення збірної України від кваліфікації на Євро-2024 на УАФ.

Народний депутат України Жан Беленюк 13 квітня опублікував текст указу Мінспорту, згідно з яким збірна України може не поїхати на матчі відбору Євро-2024 через те, що там беруть участь білоруси.

Заступник міністра молоді та спорту Матвій Бідний у своєму інтерв'ю уникнув відповіді на запитання, чи поїде збірна України на відбір Євро 2024 і додав, що це питання має вирішувати УАФ.

Ігор Бурбас вважає, що Міністру молоді та спорту України Вадиму Гутцайту все одно не вдасться уникнути відповідальності за ухвалення рішення щодо виїзду збірної на відбір Євро-2024.

«Видавши указ, Міністерство Молоді та Спорту відразу намагається зняти з себе відповідальність, переадресовуючи на федерації остаточне рішення щодо участі у змаганнях.

Але цієї відповідальності все одно не вдасться уникнути, бо під час дії воєнного стану саме Міністерство дає чи не дає дозволу на виїзд спортивних делегацій за кордон».

Журналіст акцентує на тому факті, що списки для виїзду військовозобов'язаних футболістів готуватиме саме Мінспорт, відповідно пряме рішення про виїзд команди на матчі прийматиме міністерство.

«Навіть, якщо наша національна збірна з футболу умовно вирішить їхати на відбіркові матчі до Євро-2024, Міністерство залишає за собою законне право відмовити делегації у перетині кордону. Логічно? Логічно.

Тож за ким у результаті фінальне рішення? Правильно, за Міністерством. Тому саме у Міністра і треба питати – Україна й далі братиме участь у відборі чи не буде», – написав Бурбас у своєму телеграм-каналі.

Нагадаємо, що збірна України стартувала у кваліфікації на Євро-2024 виїзним матчем проти англійців, який завершився поразкою нашої команди (0:2). Наступні поєдинки збірної України у відборі на Євро-2024 мають відбутися у червні