Збірна України залишиться без Євро? Депутат опублікував контроверсійний текст указу

Переглядів 629
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
Збірна України залишиться без Євро? Депутат опублікував контроверсійний текст указу
Збірна України. Фото: УАФ
Міністерство молоді та спорту планує заборонити участь українських спортсменів у міжнародних змаганнях, у яких беруть участь росіяни та білоруси.

Олімпійський чемпіон з боротьби та народний депутат України Жан Беленюк опублікував текст указу Міністерства молоді та спорту, згідно з яким українські спортсмени не зможуть брати участь у міжнародних змаганнях, у яких беруть участь росіяни та білоруси.

«Заборонити офіційним делегаціям національних збірних команд України з олімпійських та неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю брати участь у спортивних змаганнях, у яких беруть участь спортсмени з російської федерації та/або республіки Білорусь», – говорить текст указу.

На даний момент залишається невідомим, коли указ Мінспорту буде прийнято офіційно та набуде чинності.

Після ухвалення указу національна збірна України з футболу має знятися з відбіркового турніру на Євро-2024, оскільки в цьому змаганні бере участь також білоруська збірна.

Нагадаємо, що збірна України стартувала у кваліфікації на Євро-2024 виїзним матчем проти англійців, який завершився поразкою нашої команди (0:2).

Наступні поєдинки збірної України у відборі на Євро-2024 мають відбутися у червні:

16 червня – Північна Македонія – Україна;

19 червня – Україна – Мальта.