«Наступний крок Циганкова – перехід у провідний клуб Європи»: скаут озвучив слабкі місця вінгера Жирони

Переглядів 18042
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
9 голосів
«Наступний крок Циганкова – перехід у провідний клуб Європи»: скаут озвучив слабкі місця вінгера Жирони
Віктор Циганков. Фото:
Відомий скаут Алекс Великих розповів про свої прогнози-очікування від літнього трансферного вікна для українських клубів та найкращих вітчизняних гравців, зокрема Віктора Циганкова.

Віктор Циганков надовго у посередньому клубі, за всієї поваги до Жирони, не затримається. Таку думку висловив футбольний скаут Алекс Великих. Більш того, він впевнений, що Ла Ліга взагалі не підходить колишньому динамівцю. 

«Жирона знаходиться в структурі «City Football Group Limited» (в цій же структурі перебуває і Мачестер Сіті, –  прим. «УФ»). Це адаптаційний клуб, де можна краще вивчити гравця, порівняти його можливості з тим, де він може грати. 

Циганков довів, що може грати у топ-чемпіонаті. Наступний крок буде перехід у провідний клуб Європи. Іспанський футбол для нього підходить. В клубі дуже швидко адаптувався. Це визнання роботи того, хто робив цей перехід», – сказав Великих.

Також Великих висловив свою думку й відносно того, зможе чи ні Циганков заграти в найкращому європейському чемпіонаті – англійській Прем'єр-лізі.

«Техніка, розуміння футболу завжди були на хорошу рівні у Циганкова. Фізична готовість була найслабшою рисою. Стабільності не вистачало. Якщо здоров'я дозволить, то він потягне АПЛ», – сказав Великих в інтерв’ю Sport.ua

  • У минулій кампанії українець зміг забити три голи та зробити шість результативних передач у 19 поєдинках за Жирону;
  • Жирона фінішувала десятою в Ла Лізі та наступного сезону буде вирішувати завдання на внутрішній арені;
  • Контракт Циганкова розрахований до літа 2027 року. Ціна на українського вінгера на порталі Transfermarkt складає 22 млн євро.