Наступник Шевченка у Дженоа знайде роботу швидше, ніж українець: названо клуб, в якому опиниться фахівець

Переглядів 1058
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
2 голоси
Наступник Шевченка у Дженоа знайде роботу швидше, ніж українець: названо клуб, в якому опиниться фахівець
Александер Блессін. Фото: Google
Німецький фахівець Александр Блессін, який був наступним головним тренером Дженоа після Андрія Шевченка, знайшов нову роботу швидше за українського спеціаліста.

50-річний Александр Блессін може змінити бельгійця Карела Герартса на чолі ФК Роял Юніон Сент-Жилуаз. 

На цьому тижні було оголошено, що бельгійський тренер йде з команди, а керівництво хоче знайти нового наставника до початку сезону 2023/24.

Одним із варіантів розглядають Блессіна, який був без роботи з грудня 2022 року, коли його звільнили з Дженоа, повідомляє voetbalprimeur.

Андрій Шевченко. Фото: ФК Дженоа

Сам Александр був наступником Андрія Шевченка у генуезькій команді, після того, як українця було звільнено з посади головного тренера.

Раніше німецький спеціаліст вже працював у бельгійському чемпіонаті, керувавши Остенде (2020-2022): 65 матчів, 26 перемог, 11 нічиїх та 28 поразок.

  • Минулого сезон Роял Юніон Сент-Жилуаз посів третє місце в Жупіле лізі, здобувши право грати у раунді плей-оф відбору до Ліги Європи.
  • Також клуб під керівництвом Герартса дійшов до 1/4 фіналу Ліги Європи, де поступився леверкузенському Баєру з рахунком 2:5 за сумою двох зустрічей.
  • Блессін керував Дженоа у 2022 році: 33 гри, 11 перемог, 12 нічиїх та 10 поразок. Під його керівництвом клуб вилетів у Серію Б.
  • Шевченко тренував генуезців з 2021 по 2022 рік: 11 матчів, одна перемога, три нічиїх та сім поразок.
  • Наразі італійський клуб очолює ексфорвард збірної Італії Альберто Джилардіно, який повернув команду в елітний дивізіон.