«Не має команди рівня групового етапу Ліги чемпіонів»: Вацко виніс вирок Динамо, Шахтарю та Дніпру-1

Переглядів 744
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Не має команди рівня групового етапу Ліги чемпіонів»: Вацко виніс вирок Динамо, Шахтарю та Дніпру-1
Віктор Вацко. Фото: Google
Відомий український футбольний журналіст та коментатор Віктор Вацко поділився думкою про рівень нашого футболу та його перспективи в єврокубках.

Віктор Вацко зізнався, що, на його думку, зараз в Україні немає команди, яка за своїм рівнем гідна виступати у груповому етапі Ліги чемпіонів.

«Наразі я думаю, що жоден український клуб не має команди рівня групового етапу Ліги чемпіонів. Жоден. Ані Дніпро-1, ані Шахтар, ані Динамо.

Я вам більше скажу, я практично не сумніваюся, що якби минулого літа Шахтар не отримав можливості прямого потрапляння до групового турніру Ліги чемпіонів, то кваліфікацію він не пройшов би».

Вацко впевнений, що важливість чемпіонства зростає через можливість пройти до групи ЛЧ на пряму, минаючи кваліфікацію.

«Я думаю, що в перспективі ми маємо шанс отримати команду в Лізі чемпіонів через кваліфікацію – шляхом чемпіонів. Тому чемпіонство цього сезону буде дуже важливим.

Віце-чемпіон, який у кваліфікації потрапить на когось, мабуть, з топових чемпіонів, я думаю, матиме дуже незначні шанси».

Також Вацко не приховує, що рівень українського футболу помітно впав останнім часом.

«Я вважаю, що тільки сліпий може не помітити і впертий може не погодитись із констатацією, що ми просіли за рівнем.

Немає у нас зараз топових футболістів, навіть немає можливості залучати топових футболістів готових», - сказав журналіст у своїй авторській програмі «Вацко on air».

Нагадаємо, що цього сезону Шахтар потрапив до групи Ліги чемпіонів автоматично, а Динамо змушене було пробиватися через кваліфікаційні турніри, де за крок від мети спіткнулося на Бенфіку (0:5 за сумою двох матчів).