«Не побачив упередженості арбітра»: екс-суддя ФІФА розібрав скандальний матч УПЛ Оболонь – Динамо

Переглядів 784
Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
1 голос
«Не побачив упередженості арбітра»: екс-суддя ФІФА розібрав скандальний матч УПЛ Оболонь – Динамо
Оболонь - Динамо. Фото: соціальні мережі Динамо
Колишній арбітр ФІФА Мирослав Ступар прокоментував та оцінив роботу головного рефері Юрія Іванова, який судив матч між київськими Динамо та Оболоню.

У п'ятницю, 4 серпня, відбулося Столичне дербі, в якому перемогу над Оболонню святкувало київське Динамо (4:2).

Матч запам'ятався не тільки великою кількістю забитих голів, а й двома пенальті на користь Динамо, вилученням півзахисника біло-зелених Віталія Груші та незарахованими голами Оболоні. Зокрема, у керівництва господарів були претензії до об'єктивності арбітра матчу Юрія Іванова.

Відомий у минулому рефері Мирослав Ступар в коментарі Sport.ua дав свою оцінку роботі суддівської бригади у вчорашньому протистоянні в столиці:

«Було справжнє дербі, коли ніхто з суперників не хотів поступатися. Вистачало ігрових епізодів, коли арбітру і його асистентам важко було прийняти правильне рішення. Я не побачив в діях Юрія Іванова упередженості, і якщо в «пивоварів» й могли бути якісь питання, то до асистентів».

Колишній арбітра ФІФА розповів, про помилку арбітра матчу:

«Що ж до Іванова, то він поспішив хіба що з покаранням динамівця Костянтина Вівчаренка жовтою карткою на 88-й хвилині за симуляцію. В тому епізоді була контактна боротьба, що правилами не заборонено».

Мирослав Ступар розкритикував слова керівників київського клубу:

«У керівництва Оболоні мають бути претензії до своєї команди за нереалізовані гольові моменти і до Віталія Груші, який примудрився протягом чотирьох хвилин заробити два попередження і залишив «пивоварів» у меншості».

У наступному турі «пивовари» зіграють на виїзді з одеським Чорноморцем. Матч відбудеться у суботу, 12 серпня, о 15:00.