«Не розумію, як клуб міг розірвати з ним контракт?»: Левченко відреагував на дискваліфікацію Червака за поштовх арбітрині

Переглядів 1050
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
«Не розумію, як клуб міг розірвати з ним контракт?»: Левченко відреагував на дискваліфікацію Червака за поштовх арбітрині
Вадим Червак. Фото: ФК Полісся
Колишній футболіст збірної України, нині голова профспілки футболістів Нідерландів Євген Левченко прокоментував скандал в українській Першій лізі.

У минулому турі Першої ліги між Поліссям та запорізьким Металургом (1:2) захисник житомирського клубу Вадим Червак не погодився з рішенням арбітра зустрічі Софії Причини та штовхнув її у спину. За цей епізод він одразу побачив перед собою червону картку.

Після цього житомирський клуб за рішенням президента Геннадія Буткевича вирішив достроково розірвати контракт із Черваком, який було підписано до літа 2025 року.

Далі включився і Контрольно-дисциплінарний комітет УАФ, який, незважаючи на визнання провини Черваком та відсутністю подібних випадків у його кар'єрі у минулому, ухвалив рішення – усунути його на півроку від футболу.

Євген Левченко висловив подив рішенням Полісся достроково розірвати контракт із захисником.

«Я не розумію, як клуб міг розірвати з ним контракт? Ні, я можу зрозуміти, що вони не хочуть із таким футболістом не мати жодних справ. Але в моєму розумінні клубу потрібно стати на захист футболіста. Сказати: «Окей, ми розуміємо, що ти зробив дуже прикру вчинок, але ти вибачився, і ми підтримуватимемо тебе».

Також колишній гравець збірної України вважає, що КДК УАФ надто суворо покарав Червака.

«Я розумію, що це таке жорстке покарання, щоб ніхто з футболістів більше не робив таких дій, але я сподіваюся, що Вадим Червак не був замішаний у якихось бійках чи в чомусь подібному. Тому для мене, коли забирають у футболіста шість місяців, у які він не може грати, – це дуже багато», – цитує Левченко сайт FanDay.net.

23-річний Червак є вихованцем Динамо, але не провів жодного матчу за основну команду київського клубу. Цього сезону захисник зіграв 12 поєдинків, але не відзначився результативними діями.