«Не виключено, що ми бойкотуватимемо її»: Гутцайт зробив різку заяву стосовно участі України на Олімпіаді

Переглядів 807
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
«Не виключено, що ми бойкотуватимемо її»: Гутцайт зробив різку заяву стосовно участі України на Олімпіаді
Вадим Гутцайт. Фото: Google
Міністр молоді та спорту України та президент НОК України Вадим Гутцайт відреагував на заяву Міжнародного олімпійського комітету (МОК) про необхідність повернути росіян та білорусів у міжнародний спорт.

Раніше Міжнародний олімпійський комітет закликав допустити представників Росії та Білорусі до змагань у нейтральному статусі за умови, що вони не були помічені в активній підтримці війни в Україні.

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцай відреагував на цю новину.

«Частина міжнародних федерацій обурилася спробою МОК просувати повернення росіян та білорусів. Їхні лідери ігнорували запрошення на Олімпійський саміт та заявили про свою позицію на відповідних консультаціях МОК. Неприпустимою є така ситуація і для нашої держави».

Також Гутцайт заявив, що російських та білоруських спортсменів не має бути на міжнародних змаганнях під час війни в Україні.

«Наша позиція незмінна: поки в Україні триває війна, російських та білоруських спортсменів не має бути на міжнародних змаганнях!

Безумовно, наші національні спортивні федерації мають посилити комунікацію з міжнародними федераціями, щоб заборона залишилася чинною».

Президент НОК також не виключив, що Україна може відмовитися від виступу на Олімпіаді-2024 у Парижі:

«Наразі йде робота щодо подальших можливих кроків та першочергових заходів для продовження санкцій та недопуску росіян та білорусів до міжнародних змагань. Якщо нас не почують, я не виключаю можливості, що ми бойкотуватимемо і відмовимося від участі в Олімпіаді», – написав Гутцайт у Facebook.

Раніше стало відомо, що Олімпійський комітет Азії запросив росіян та білорусів виступити на Азійських іграх-2023.

Літні Олімпійські ігри-2024 у Парижі відбудуться з 26 липня по 11 серпня.