Не виключено, що Шевченко передумає: у Польщі оцінили ймовірність призначення українця тренером збірної

Переглядів 475
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Не виключено, що Шевченко передумає: у Польщі оцінили ймовірність призначення українця тренером збірної
Андрій Шевченко. Фото: УАФ
Колишній наставник збірної України Андрій Шевченко може змінити Чеслава Міхневича на посаді головного тренера збірної Польщі, який знаходиться на межі звільнення.

У понеділок, 12 грудня, Польський футбольний союз поширив комюніке, з якого видно, що подальша доля роботи з тренерським штабом Міхневича поки що знаходиться під питанням. 

За повідомленнями ЗМІ, Польський футбольний союз уже розпочав пошук наступника тренера. Одним із кандидатів став Андрій Шевченко, який уже був пов'язаний зі збірною Польщі на початку року, коли профспілка шукала наступника Паулу Соузи.

Як відомо, нині Шевченко може зайняти інші посади. Колишній гравець Мілана та Челсі, швидше за все, претендуватиме на пост президента УАФ. Крім того, у листопаді Шевченка обрали віцепрезидентом НОК.

Не виключено, що Шевченко передумає, хоча нині малоймовірно, що він замінить Міхневича саме через можливість взяти на себе обидві функції, повідомляє TVP Sport.

Нагадаємо, що у складі збірної України Шевченко на мундіалі-2006 дійшов до чвертьфіналу. Також у якості головного тренера національної команди України Шевченко дійшов до чвертьфіналу чемпіонату Європи 2020 року.

У сезоні 2021/2022 український спеціаліст працював головним тренером італійської команди Дженоа. На даний момент Шевченко займається волонтерською діяльністю, допомагаючи Україні та українцям.