«Багато якостей, які імпонують»: стало відомо, чому Шевченка хочуть призначити головним тренером збірної Польщі

Переглядів 3266
Дмитро Котков Дмитро Котков
1 голос
«Багато якостей, які імпонують»: стало відомо, чому Шевченка хочуть призначити головним тренером збірної Польщі
Андрій Шевченко. Фото: Google
Андрій Шевченко може змінити Чеслава Міхнєвича на посаді головного тренера збірної Польщі. Український спеціаліст імпонує очільнику Польського футбольного союзу.

Футбольний союз Польщі серйозно зацікавлений у потенційному призначенні Андрія Шевченка на посаду головного тренера «біло-червоних».

Напередодні стало відомо про відмову Польського футбольного союзу продовжувати в односторонньому порядку контракт із тренером Чеславом Міхнєвичем, з яким збірна Польщі дійшла до 1/8 фіналу мундіалю-2022. Після цього з'явилася інформація про інтерес поляків до українського спеціаліста Андрія Шевченка, кандидатуру якого розглядали ще на початку 2022 року.

Представники Польського футбольного союзу напередодні вже контактували з оточенням українця стосовно можливого призначення. Про це повідомив польський журналіст Томаш Чвьонкала у твіттері. За словами журналіста, у Андрія Шевченка є багато якостей, які імпонують Цезари Кулеші – очільнику Польського футбольного союзу.

Андрій Шевченко під час кар’єри гравця захищав кольори київського Динамо, італійського Мілану та лондонського Челсі. Зі збірною України Шева на мундіалі-2006 дійшов до чвертьфіналу. Також у якості головного тренера національної команди України Шевченко дійшов до чвертьфіналу чемпіонату Європи 2020 року. У сезоні 2021/2022 український спеціаліст працював головним тренером італійської команди Дженоа. На даний момент Шевченко займається волонтерською діяльністю, допомагаючи Україні та українцям.