Шевченко – один з кандидатів на пост наставника європейської команди: може тренувати Левандовськи

Переглядів 4666
Дмитро Котков Дмитро Котков
2 голоси
Шевченко – один з кандидатів на пост наставника європейської команди: може тренувати Левандовськи
Андрій Шевченко. Фото: Google
Андрій Шевченко у списку кандидатів на посаду головного тренера національної команди Польщі, яка потребує нового коуча після чемпіонату світу.

Польська футбольна спілка перервала відносини з Чеславом Міхневичем, який був головним тренером збірної Польщі. Сторони не вважали за потрібне продовжувати контракт, термін дії якого закінчився після завершення виступу поляків на мундіалі-2022 в Катарі, повідомляє Przeglad Sportowy.

Збірна Польща з наставником Чеславом Міхневичем на чемпіонаті світу-2022 вийшла з групи, посівши друге місце. У 1/8 фіналу мундіалю поляки з рахунком 1:3 програли національній команді Франції. Голом з пенальті за Польщу в цьому поєдинку відзначився з пенальті форвард каталонської Барселони Роберт Левандовськи.

Згідно з інсайдерськими даними, Польська футбольна спілка вже розпочала пошуки нового головного тренера для національної команди. Відомо, що поляки також розглядають кандидатуру українського спеціаліста Андрія Шевченка. Є інформація, що представники ПФС вже контактували із екс-наставником української збірної.

Андрій Шевченко під час кар’єри гравця захищав кольори київського Динамо, італійського Мілану та лондонського Челсі. Зі збірною України Шева на мундіалі-2006 дійшов до чвертьфіналу. Також у якості головного тренера національної команди України Шевченко дійшов до чвертьфіналу чемпіонату Європи 2020 року. У сезоні 2021/2022 український спеціаліст працював головним тренером італійської команди Дженоа. На даний момент Шевченко займається волонтерською діяльністю, допомагаючи Україні та українцям.

X