«Не впевнений, чи в росіян усе гаразд із мозком»

Переглядів 223
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Наші північно-східні брати знову накручують ситуацію довкола кримських ФК

ОКАЗІЯ

Володимир БАНЯС.

 

Ми всі сподівалися, що після червневого листа одного з босів ФІФА, адресованого керманичеві російського футболу, питання подальшої долі професіональних команд із АРК вирішено. Втім, не так сталося, як гадалося: сьогодні, по обіді, стало відомо, що на Виконкомі РФС було затверджено рішення про включення в одну із зон тамтешньої другої ліги трьох клубів із анексованого півострова. Нижче у читача є змога прочитати коментар першого віце-президента ФФУ з даного приводу. Коментар достоту стриманий і по-офіційному малоінформативний. Що зробиш — «ноблес обліж». Аби дізнатися більше, автор цих рядків вийшов на зв’язок із іще одним вітчизняним футбольним високопосадовцем, який, однак, побажав залишитися неназваним. Ось, що він сказав:

— Знаєте, ми звикли в усьому бачити підводні камені, приховані смисли. Так і сьогодні: я вже почув конспірологічну версію, мовляв, абсурдне по своїй суті рішення Москви пов’язане з чутками, ніби канцлер Німеччини Ангеля Меркель уклала «таємний договір» із президентом РФ, відповідно до якого Євросоюз негласно визнає Крим частиною сусідньої держави. Нібито у РФС знають, що то правда, тому пішли напролом. Гадаю, це маячня. Крім того, навіть якби чутки про «таємну змову» були правдиві, я не знаю, наскільки сильно вона б уплинули на футбол: зрозумійте, є відповідний параграф Статуту ФІФА, з якого випливає, що ФФУ мусить дати згоду на футбольну анексію АРК, а ми на це не підемо за жодних обставин! То яка моя версія? А вона така: за останні кілька місяців я все частіше переконуюся, що в росіян не все гаразд із мозком. Іще вони скуті страхом і чи далі, тим дужче нагадують стадо баранів, які покірно слухають одного придурка. Гадаю, саме так трапилося цього разу: очільникам РФС сказали, мовляв, «надо!» внести кримські клуби в їхній чемпіонат, а вони й повелися, хоча знають, чим їм це загрожує. А загрожує дискваліфікацією збірних та клубів із міжнародних змагань.

 

СКАНДАЛ

Анатолій Попов: «Наша позиція незмінна — Крим є частиною України»

Уже у вівторок перший віце-президент ФФУ на прохання «УФ» відреагував на сенсаційне рішення московських футбольних властей

 

— Наша позиція відома всім, вона не зазнала змін: Крим — частина України, відповідно, всі футбольні об’єкти півострова й надалі перебувають під юрисдикцією ФФУ. Відповідне рішення нещодавно ухвалив наш Виконком. Іншого бачення стану справ у нас не було, немає і ніколи не буде! Повторюю: вітчизняна Федерація за жодних обставин не прийме протилежної інтерпретації стану справ. А те, що сьогодні було ухвалено нашими російськими колегами, мені не зрозуміло: чисто формально вони пішли супроти Статуту та регламентних норм ФІФА, за що їм доведеться відповідати.

 

МАРАЗМ

 

«Если человек идиот, то это надолго»

Офіційні підсумки Бюро Виконкому РФС за 31 липня

 

«31 июля в Доме футбола состоялось заседание Бюро Исполкома РФС, на котором были приняты следующие решения:

— Допустить к участию во Всероссийских соревнованиях по футболу среди команд II дивизиона ПФЛ зоны «Юг» спортивного сезона 2014-2015 гг. футбольные клубы:

ООО «Футбольный клуб ТСК» (г. Симферополь),

ОАО «Футбольный клуб СКЧФ» (г. Севастополь),

ООО «Профессиональный футбольный клуб «Жемчужина» (г. Ялта)

при условии прохождения ими необходимых процедур допуска к соревнованиям, установленных регламентирующими документами РФС.

— Не применять к футбольным клубам Республики Крым и города Севастополя ООО «Футбольный клуб ТСК» (г. Симферополь), ОАО «Футбольный клуб СКЧФ» (г. Севастополь) отдельные положения Регламента по аттестации футбольных клубов второго дивизиона, иных регламентирующих документов РФС, связанных с организацией и проведением соревнований до 01.01.2015 года.

— Предложить Исполкому Российского футбольного союза рассмотреть на ближайшем заседании вопрос о принятии на очередной Конференции в члены РФС Региональной общественной организации «Федерация футбола г. Севастополя» и Региональной общественной организации «Республиканской Федерации футбола Крыма».

— Утвердить структуру Календаря соревнований второго дивизиона ПФЛ зоны «ЮГ» спортивного сезона 2014-2015. Утвердить даты проведения матчей Кубка России по футболу с участием клубов второго дивизиона ПФЛ зоны «ЮГ»: 01, 08, 16, 23 августа 2014 года».