Немов мухи тут і там, ходять чутки по хатах…

Переглядів 173
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Як відрізнити зерна від полови?

Чергове міжсезоння в нашому футболі знову наповнене чутками, плітками, припущеннями й тільки де-не-де правдивою інформацією. Наприклад, під час новорічних свят «Шахтареві» приписували зацікавленість у екс-нападникові московського ЦСКА Жо, який нині виступає в «Атлетико Мінейро», проте агент футболіста заперечив цю інформацію. Також поширювалися дані, начебто в «Іллічівець» перебереться екс-захисник «Барселони» Дмитро Чигринський, але досі таке не знай­шло підтвердження. Як і те, що збирається повернутися в лондонський «Арсенал» Едуардо. Зате точно відомо, що троє виконавців, які належать «Шахтареві», підсилять «Іллічівець» — Віталій Віценець, Олександр Чижов і Дмитро Гречишкін. Про останнього схвально відгукувався Мірча Луческу, Михайло Фоменко викликав його до лав національної збірної, тож, здавалося, донеччани отримали нового Анатолія Тимощука. Однак забронювати за собою місце у складі чемпіона Гречишкіну не вдалося, тож тепер він знову спробує зарекомендувати себе в Маріуполі.

Навколо «Динамо» також чимало неоднозначної інформації: приміром, Браун Ідейє нібито заявив у інтерв’ю, що незадоволений становищем у Києві, тож має намір змінити місце роботи. Одразу з’явився й претендент на форварда — «Бешикташ». Але згодом з’ясувалося, що Ідейє неправильно зрозуміли, нікуди він не збирається, й, взагалі, щасливий у лавах «Динамо». Були плітки й щодо Юнеса Беланди, мовляв, іспанська «Малага» після того, як зірвався трансфер Хосе Соси, зацікавлена саме в марокканці. На правду це схоже лише віддалено.

Багато розмов точилося й довкола орендованих динамівців: Віталій Буяльський і Сергій Люлька перебували в підвішеному стані, та разом із «Говерлою» вирушили на збір до Туреччини. А ось доля Сергія Рибалки, який разом із чеським «Слованом» пробився у весняну частину єврокубків, досі не вирішена: за словами агента футболіста, на талановитого півзахисника претендують три провідні клуби Чехії, але останнє слово — за «Динамо».

У «Дніпро» сватають аргентинського півзахисника «Сан-Лоренсо» Анхеля Корреа, а також перспективних українців — Редвана Мемешева із «Волині», Дмитра Хомченовського із «Зорі» та інших. Але жодної офіційної інформації з цього приводу немає. Достеменно відомо те, що дніпропетровці нарешті «здихалися» ганського захисника Самуеля Інкума, який продовжить кар’єру в клубі вищого грецького дивізіону «Платаніас». Також, із незрозумілих причин, «Дніпро» на півроку продовжив угоду з грузинським захисником Учею Лобжанідзе, який не потрапив навіть у заявку на цей сезон.

Водночас море різнокаліберної інформації навколо «Металіста». Начебто Алехандро Гомес уже однією ногою у «Фіорентині», а натомість харків’яни отримають права на Олександра Яковенка; Себастьян Бланко узгодив усі деталі контракту з аргентинським «Ланусом»; Марлос бачить себе в іншому місці; Рустам Худжамов стане першим номером у Харкові, а Андрій Богданов підпише довготривалий договір із «Металістом». Ще побутували чутки, що віце-чемпіон не домовився з півзахисником «Хімнасії» Ла Плата Франко Луссісом. За деякими даними, зимою хавбек відмовився від пропозиції українського клубу, але влітку готовий повернутися до цього питання.

Не надто прозора ситуація і щодо «Чорноморця». Начебто в одеську команду може перебратися 30-річний нападник італійської «Болоньї» Роландо Б’янкі, який цього сезону в серії «А» провів 12 матчів і відзначився одним забитим м’ячем. Навіщо він Роману Григорчуку — тяжко сказати. Можливо, як заміна Сергію Самодіну, який не проти повернутися в рідну Росію. Ще начебто на шляху до Одеси півзахисник «Металіста» Павло Ребенок, який останнім часом на правах оренди виступав за «Ворсклу». Ця інформація, здається, має підстави. Точно не залишиться у складі «моряків» Володимир Прийомов, бо про це сказав «УФ» сам футболіст. Офіційно відомо лише те, що надалі кольори одеситів захищатиме Володимир Аржанов із зниклого «Арсеналу».

До речі, як сказав гендиректор «Чорноморця» Сергій Керницький автору цих рядків, одесити ведуть перемовини із запорізьким «Металургом», аби Євген Опанасенко перебрався в Південну Пальміру вже найближчим часом. Чи вдасться це зробити? Тяжко відповісти, але літом цей універсальний виконавець точно буде в Одесі. Після завершення сезону не залишиться в Запоріжжі ще й Євген Пісоцький, який підписав попередню угоду з «Ворсклою». Але якоїсь значної активності на трансферному ринку з боку полтавців не спостерігається. Це стосується й низки інших клубів еліти — «Зорі», донецького й запорізького «Металургів», «Волині», «Карпат», «Севастополя», де досі не визначилися з головним тренером. Нового керманича не отримала і «Таврія». Як повідомлялося, рятуватиме становище сімферопольців Нікола Костов. Але, за даними «УФ», команду може очолити інший спеціаліст. Гендиректор кримчан Олександр Бойцан обіцяє серйозне підсилення складу, але досі ніяких змін не відбувається. Лише, за чутками, повертаються у Сімферополь колишні гравці «Таврії» — Ілля Галюза, Денис Голайдо та Лакі Ідахор.

Одним із головних ньюзмейкерів залишається «Говерла», яка офіційно оголосила про появу Максима Фещука з «Таврії», Максима Шацьких із «Арсеналу» та захисника збірної Того Сержа Акакпо зі словацької «Жиліни». Із 5 січня підопічні В’ячеслава Грозного перебувають у Туреччині, де, за деякими даними, тренерський штаб прогляне майже 20 новачків. Яких саме — таємниця. Є згадка лише про вихованця лондонського «Челсі» вірменина Ашота Погосяна, який останнім часом виступав у четвертому іспанському дивізіоні. Натомість залишили Ужгород одразу семеро відомих виконавців — Мірко Райчевич, Віталій Балашов, Борис Тащі, Володимир Лисенко, Олександр Данде, Володимир Єзерський і Леандро.

Окрім того, не обійшли стороною чутки і стосовно двох добрих приятелів — Артема Мілевського й Олександра Алієва. Обидва начебто зібралися рятувати явного аутсайдера російської прем’єр-ліги «Анжи», але якщо інформація з приводу Алієва підтверджується, то з приводу Мілевського — ні. Артема, який за півроку розчарувався в турецькому футболі, вже сватають у італійські «Ліворно» та «Інтер».

Як відрізнити зерна від полови — трудно сказати, але наостанок знову хочеться згадати слова з пісні Висоцького:

 

Закалённые во многих заварухах

Слухи ширятся, не ведая преград

Вот ходят сплетни, что не будет больше слухов абсолютно

Ходят слухи, будто сплетни запретят.

Сергій ТАЛИМОНЧИК.

X