«Неодноразово писали скарги»: агент українського форварда Сандерленда спростував наявність у гравця громадянства росії

Переглядів 643
Павло Клименко Павло Клименко
0 голосів
«Неодноразово писали скарги»: агент українського форварда Сандерленда спростував наявність у гравця громадянства росії
Тимур Тутєров. Фото: ФК Колос
Агент Андрій Кириченко, який представляє інтереси українського нападаючого Сандерленда Тимура Тутєрова, пояснив, чому Transfermarkt записав його клієнта в громадяни росії.

Кириченко в коментарі Express розповів, що для Тимура Тутєрова, що народився у тимчасово-окупованому Бахчисараї, принципово було бути українцем за паспортом.

«Ми вже неодноразово писали скарги Transfermarkt із вимогою виправити цю помилку. Тимур має лише український паспорт, хоча мав нагоду претендувати на російську. Для нього принципово бути українцем, а не росіянином», – сказав Кириченко

Тутєров підписав контракт із Сандерлендом до 2025 року. Українець виступатиме за Сандерленд U-21, але не виключено, що допоможе і U-18 поборотися за чемпіонство.

Примітно, що протягом поточного розіграшу УПЛ Тутєров двічі потрапляв у заявку першої команди, проте на поле не виходив.

Тутєров розпочав свої виступи за юнацьку команду Колоса у сезоні 2020/21 у віці 15 років. Тоді він вийшов у восьми матчах на заміну, проте не відзначався результативними діями.

У наступній кампанії 17-річний футболіст з'явився на полі у восьми матчах, також виходячи з лави запасних, і записав на свій рахунок один гол. Нинішнього сезону на рахунку юного нападника 15 поєдинків (усі у стартовому складі) та сім забитих голів за Колос U-19.