Невдача Селезньова і геройство у плей-оф Ліги чемпіонів: Шахтар показав відео всіх відбитих пенальті Пятовим

Переглядів 284
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
1 голос
Невдача Селезньова і геройство у плей-оф Ліги чемпіонів: Шахтар показав відео всіх відбитих пенальті Пятовим
Андрій Пятов. Фото: Шахтар
Нещодавно легендарний голкіпер збірної України та Шахтаря Андрій Пятов закінчив ігрову кар'єру. Донецький клуб згадав усі пенальті, які воротар відбив у їхньому складі.

Ексворотар Шахтаря Андрій Пятов є автором рекорду серед воротарів українських клубів в єврокубках за відбитими пенальті. Він робив це сім разів, а всього за донецький клуб він відбив 12 таких ударів.

Нещодавно легендарний голкіпер закінчив ігрову кар'єру та увійшов до штабу Патріка Ван Леувена, де буде працювати тренером воротарів.

«Гірники» на своєму ютуб-каналі згадали усі 12 відбитих пенальті Андрія у футболці Шахтаря. Ось найвизначніші з них:

  • Першого разу це сталося у 2007 році в гостьовому матчі з Металістом, який команда Пятова виграла із рахунком 3:1. Тоді воротар врятував свою команду в ситуації, коли вона мала перевагу всього в один гол.
  • У Лізі чемпіонів першим відбитим пенальті Пятова став удар Маріела в матчі з Ромою у 1/8 фіналу сезону 2010-11. Тоді рахунок був 1:0 на користь української команди, а після сейву Андрія підопічні Мірчі Луческу забили ще два голи.
  • У 2015 році Пятов парирував удар Євгена Селезньова, завдяки чому його команда здобула мінімальну перемогу над Дніпром із рахунком 1:0.
  • Вищевказанний рекорд Андрій встановив у матчі з Мальме у тому ж 2015 році у групового етапу ЛЧ. Ту гру «гірники» програли із рахунком 1:0 на виїзді.
  • У 2017 році «гірники» зустрічалися з Манчестер Сіті Хосепа Гвардіола на груповому етапі Ліги чемпіонів. Англійці виграли той матч із рахунком 2:0, проте на 72-й хвилині Пятов відбив удар Серхіо Агуеро з одинадцяти метрів.

  • У складі Шахтаря голкіпер провів 482 матчі, в яких пропустив 415 голів.
  • Гравець посідає третє місце серед усіх футболістів клубу в історії за кількістю поєдинків.
  • Андрій є найтитулованішим гравцем в історії донецького клубу. Він виграв Кубок УЄФА (2009), 11 чемпіонств і вісім Кубків України.