«Ніхто з лідерів УПЛ не хоче, щоб на їхніх матчах працював VAR»: Циганик висловився про останні суддівські скандали

Переглядів 641
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
«Ніхто з лідерів УПЛ не хоче, щоб на їхніх матчах працював VAR»: Циганик висловився про останні суддівські скандали
Фото: УПЛ
Відомий журналіст Ігор Циганик прокоментував відсутність системи відеоповторів на поєдинка за участю лідерів української Прем'єр-ліги цього сезону.

В останніх турах чемпіонату України трапилося кілька гучних суддівських скандалів, яких можна було б уникнути під час використання системи відеоповторів.

У 24-му турі УПЛ арбітр Микола Балакін не зарахував чистий гол Миная у ворота Шахтаря після того, як м'яч повністю перетнув лінію воріт.

У наступному турі рефері Дмитро Панчишин помилково призначив пенальті у ворота Чорноморця за фол на хавбеку Дніпра-1 Валентина Рубчинського, який стався за межами штрафного майданчика.

Відомий спортивний журналіст Ігор Циганик розповів в ефірі ютуб-каналу FootballHub про те, чому система VAR рідко використовується на матчах лідерів УПЛ у поточному сезоні.

«Ніхто з лідерів українського футболу не хоче, щоби на їхніх матчах працював VAR. Відсутність VAR – це можливість маніпуляції. І Шахтар від цього постраждав минулого туру, коли скасували чистий гол Зубкова. Лідери мають всі можливості, щоб замовити VAR, але намагаються уникати цього», – сказав Циганик.

Лідером української Прем'єр-ліги після 25 турів є донецький Шахтар, який набрав 60 очок. Дніпро-1 відстає від «гірників» на три залікові пункти, але має одну гру у запасі.

X