«Ним цікавився Арсен Венгер»: вихованці Шахтаря охарактеризували Зінченка часів академії «гірників»

Переглядів 13083
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
«Ним цікавився Арсен Венгер»: вихованці Шахтаря охарактеризували Зінченка часів академії «гірників»
Олександр Зінченко. Фото: ФК Шахтар
Вихованеці донецького Шахтаря, а нині футболісти харківського Металіста 1925 Артем Габелок та Бека Вечіберадзе згадали, як Арсен Венгер цікавився ще зовсім юним Олександром Зінченком.

Шахтар до початку повномасштабної війни в Україні робив ставку на іноземних футболістів. При цьому з академії донецького клубу випустилося багато гравців, які стали відомими та виступають на високому рівні.

Футболіст харківського Металіста 1925 Артем Габелок згадав, як після матчу в Молодіжній лізі УЄФА головний тренер «канонірів» Арсен Венгер звернув увагу на Олександра Зінченка.

«Він завжди грав у центрі, під нападником. Знаю, що ним цікавився Арсен Венгер, коли ми грали в Юнацькій лізі УЄФА з лондонським Арсеналом», — заявив Габелок для «Українського футболу».

Бека Вечіберадзе відмітив футбольні якості Зінченка. Відмітимо, що цей футболіст та Габелок виступають в одній команд — Металіст 1925.

«Він був професіоналом, який виділявся своєю технікою та баченням поля. В колективі був дружнім, жартівливим». 

  • Зінченко зіграв  сім матчів у Молодіжній лізі УЄФА за Шахтар. Футболіст забив один м’яч та віддав дві гольові передачі.
  • Після Шахтаря українець потрапив в ФК Уфа, потім в Манчестер Сіті та Арсенал. Під час гри за команду Гвардіоли, Зінченко провів рік в оренді в ПСВ.
  • Влітку 2022 року Арсенал придбав Зінченка у Манчестер Сіті за 35 млн євро.
  • У складі лондонців Олександр провів 33 гри забив один гол і віддав два асисти.
  • Контракт Зінченка з Арсеналом діє до 30 червня 2026 року.