Німецька монополія на трофеї

Переглядів 177
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
«Баварія» виграла всі найпрестижніші клубні нагороди року, що минає

«Баварія» прогнозовано стала найсильнішим клубом на планеті. Упевнена перемога над невідомою європейському вболівальнику «Раджою Касабланкою» навряд чи хоч у когось викликала здивування. Настільки легкого трофею для баварців цього сезону ще не було: 5 забитих, жодного пропущеного м’яча та жодної жовтої картки. Команда Гвардіоли на радощах проводжає 2013 рік, вигравши 5 трофеїв, ставши переможцем у абсолютно всіх клубних турнірах, у яких брала участь.

На відміну від решти матчів, фінал зібрав аншлаг. Адже до Марокко приїхала найсильніша команда Європи, та й її суперник у фіналі — найтитулованіший місцевий клуб!

Ще напередодні турніру стало відомо, що «Баварія» приїхала перемагати. Тому ні про яку розслабленість, а особливо у фіналі, не могло бути й мови.

Німці почали агресивно, відтак уже на сьомій хвилині вийшли наперед. Після розіграшу кутового Бонфім Данте уникнув офсайду та з кількох метрів обіграв голкіпера марокканської команди. А вже за 15 хвилин Алькантара точно пробив після передачі Алаби.

Уже до середини першого тайму переможець фіналу став очевидним. «Баварія» збавила оберти, продов­жуючи контролювати гру. До честі господарів турніру, в них таки була реальна нагода забити бодай раз, а то й двічі. Утім марокканці двічі не зуміли влучити в порожні ворота. У першому таймі після помилки Мануеля Нойєра не влучив у ворота Шем-Еддіна Чтібі, а під завісу зустрічі забракло точності Мохсіну Мутауалі.

«П’ять титулів за рік — це неймовірний успіх. Я радий за клуб і за наших уболівальників. Попереду — двотижневі канікули, після яких ми продовжимо працювати на благо поставлених цілей. Трофеї — це дуже добре, але потрібно дивитися вперед», — сказав після матчу Гвардіола.

До слова, найкращим гравцем турніру став Франк Рібері. Це вже друга індивідуальна нагорода француза цього року.

«Бронза» — за бразильцями

За кілька годин до фінального поєдинку завершився матч за третє місце, в якому зійшлися китайський «Гуанчжоу Евергранд» під орудою Марчелло Ліппі та бразильський «Атлетико Мінейро». Якщо фінал, зважаючи на різницю в класі команд, був не надто принциповим і напруженим, то матч за третє місце викликав справжній шквал. Уже на 15-й хвилині рахунок був 2:1 на користь підопічних Ліппі, та перед самою перервою Роналдіньо ударом зі штрафного (уже не вперше на цьому турнірі) зрівняв рахунок. Щоправда, зірковий Зубастик до кінця матчу так і не дограв. Через свою неспортивну поведінку Роналдіньо був змушений залишити поле на 88-й хвилині. Попри те, «Атлетико» в меншості таки зумів вирвати перемогу вже у компенсований арбітром час.

Віталій КРИЖЕВСЬКИЙ.

X