Нові проблеми Ворскли: олігарх Жеваго вийшов з ради директорів головного спонсора полтавського клубу

Переглядів 389
Павло Клименко Павло Клименко
0 голосів
Нові проблеми Ворскли: олігарх Жеваго вийшов з ради директорів головного спонсора полтавського клубу
Костянтин Жеваго. Фото: Google
Кілька днів тому українського мільярдера та власника полтавської Ворскли Костянтина Жеваго заарештували у Франції. Бізнесмену загрожує примусове повернення до України.

На тлі новин про затримання Жеваго з'явилася інформація, що полтавський клуб тепер працюватиме у режимі економії. Також стало відомо, що олігарх вийшов з ради директорів головного спонсора Ворскли – компанії Ferrexpo.

У компанії зазначили, що після затримання бізнесмена та ухвали суду у Франції екстрадиційного арешту, Рада директорів Ferrexpo провела засідання, на якому розглядала посаду Жеваго як директора компанії, спілкувалася із зовнішніми радниками та представниками Жеваго та членами його родини, щоб спробувати прояснити поточну ситуацію.

«Компанія повідомляє, що пан Жеваго залишає раду директорів Ferrexpo plc. Правління вживає заходів, щоб офіційно задокументувати його відставку», – йдеться у повідомленні компанії.

За даними журналу Forbes, Жеваго входить до топ-5 найбагатших людей України. Його статки оцінюються в 1,4 мільярда доларів. Бізнесмена звинувачують у незаконній розтраті 113 млн доларів банку «Фінанси та кредит».

Нагадаємо, Ворскла з 18 очками знаходиться на дев'ятому місці у турнірній таблиці УПЛ за підсумками першої частини сезону.

X