Обшук в будинку Павелка: президент УАФ отримав статус свідка у кримінальному провадженні

Переглядів 3977
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
Обшук в будинку Павелка: президент УАФ отримав статус свідка у кримінальному провадженні
Президент УАФ Андрій Павелко. Фото: УАФ
З’явилося офіційне підтвердження обшуку у приміщенні керівника Української асоціації футболу Андрія Павелка. Президент УАФ сьогодні повернувся в Україну після закордонного відрядження.

Павелко повернувся із закордонного відрядження, темою якого була підготовка спільної заявки України, Іспанії та Португалії на проведення ЧС-2030. Проте журналіст Костянтин Андріюк раніше повідомляв, що коли президент УАФ повернеться в Україну, то його очікуватиме кримінальне провадження.

Однак редакція FootballHub отримала офіційне підтвердження, що у приміщенні Павелка, керівника Української асоціації футболу, пройшли обшуки. Раніше Павелко привселюдно заперечував факт проведення обшуків у своєму будинку. 

Як доказ з’явилися фотографії листа Нацполіції, 18-го жовтня 2022 року на підставі ухвали слідчого судді було проведено обшук за місцем проживання Андрія Павелка з метою відшкодування та вилучення речей та документів, що мають значення для досудового розслідування.

Виявляється, що чинний президент УАФ, який в той час був президентом ФФУ і народним депутатом ВРУ, має статус свідка у даному кримінальному провадженні. Але хто знає, як повпливають вилучені докази на подальший статус Павелка в цій справі.

Розпочалося досудове розслідування по факту зловживання посадовими особами Української асоціації футболу своїм становищем у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах.

Варто зазначити, що через дуже велику кількість корупційних скандалів за участі Павелка і функціонерів УАФ під час його діяльності в ФФУ, ВРУ у 2019 році створила своєю ухвалою парламентську слідчу комісію для розслідування можливих фактів корупції Федерації футболу України під керівництвом Андрія Павелка.