Очікуємо нові скандали? УАФ оголосила нові правила використання системи VAR в УПЛ

Переглядів 680
Ілля Деулін Ілля Деулін
1 голос
Очікуємо нові скандали? УАФ оголосила нові правила використання системи VAR в УПЛ
Система VAR. Фото: УАФ
Фінансування системи з цього VAR майже повністю лягає на клуби УПЛ та ПФЛ. Раніше УАФ оплачувала використання системи відеоасистента арбітра в тих матчах, які обрала комісія асоціації.

Виконавчий комітет Української асоціації футболу затвердив Положення про використання системи VAR у матчах професійних команд на сезон 2023/2024.

Згідно з ним, клуби УПЛ та ПФЛ, які зацікавлені в тому, щоб на їх матчі була задіяна система VAR, мають не пізніше ніж за дев'ять днів до проведення гри надіслати відповідну заявку до УАФ.

Якщо заявок виявиться недостатньо або забагато, то згідно з можливостями залучення фургонів VAR матчі з використанням даної системи обиратиме відповідна комісія УАФ.

Також у разі перевищення кількості заявок від клубів УПЛ та ПФЛ спеціальний орган асоціації надаватиме перевагу Прем’єр-лізі у використанні системи VAR.

Ключова відмінність в тому, що якщо минулого сезону клуби сплачували за VAR лише за власними заявами, то тепер фінансування системи відеоасистента арбітра повністю лягає на плечі власників команд.

Але, зазначається, що комісія може обрати певні матчі ПФЛ або Кубка України, де VAR профінансує УАФ.

Використання системи відеоасистента арбітра в цих матчах є першочерговим, йдеться в Положенні, яке розміщене на сайті УАФ.