«Один випадок міг коштувати нам життя!»: екслегіонер Шахтаря згадав, як з Рацом та Стойканом ледь уникнув смерті

Переглядів 723
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
3 голоси
«Один випадок міг коштувати нам життя!»: екслегіонер Шахтаря згадав, як з Рацом та Стойканом ледь уникнув смерті
Космін Беркеуан. Фото: Google
Ключовий захисник донецького Шахтаря нульових румун Космін Беркеуан розповів про шалені прибутки в Донецьку та як дивом не загинув на відпочинку.

Один з першої когорти легіонерів донецького Шахтаря, які масово почали наповнювати клуб на початку-всередині нульових, румун Космін Беркеуан дав дуже об'ємне інтерв'ю нашим румунським колегам, де зокрема пригадав космічну зарплату, яку отримував, граючи за «гірників».

«Я не звик до таких великих грошей. Важко раптово впоратися із такою ситуацією, не змінившись. Премії були базовими, щонайменше сім тисяч доларів за матч. А після ігор з київським Динамо вони підскакували до 35-40 тисяч. 

Я ніколи не надавав великого значення грошам. Наприклад, віддати 500 доларів за шапку. Ми також орендували приватний літак і вирушили до Монако на 2-3 дні разом зі Стойканом та Рацем. Ми відпочивали, приймали ванни та поверталися до України», – пригадав Беркеуан справи минулих літ.

Однак до своїх 44 років, саме стільки нині ексгравцю Шахтаря, Беркеуан міг і не дожити.

«Я поїхав із родиною у відпустку на Мальдіви. Стойкан та Рац смикнули мене: «Давай, скнара!». Я таки зважився. Там я почав питати з першого дня, коли ми повернемося. Вони вважали мене божевільним, адже ми тільки-но прибули.

Ми пробули сім днів, з'явилася можливість продовжити перебування ще на два дні, але я сказав хлопцям: «Я їду!». Зрештою, ми всі поїхали, але коли ми прибули до Дубаї на пересадку, подивилися на монітори, а там показували кадри катастрофи на Мальдівах після цунамі. Ми вилетіли звідти лишень за п'ять годин до цього. Один випадок міг коштувати нам життя!», – розповів Беркеуан в інтерв'ю Prosport.