Один залишається, інший вилітає на півроку: кадрові новини Шахтаря напередодні старту в Лізі чемпіонів

Переглядів 464
Олександр Калінін Олександр Калінін
1 голос
Один залишається, інший вилітає на півроку: кадрові новини Шахтаря напередодні старту в Лізі чемпіонів
Лассіна Траоре, фото: ФК Шахтар
Нападник Шахтаря Лассіна Траоре повертається до ладу і точно залишається в клубі, а ось захисник Віктор Корнієнко як мінімум шість місяців не допоможе донецькій команді.

Траоре майже цілий рік пропустив через тяжку травму, яку він отримав у матчі Ліги чемпіонів проти Інтера (0:0) минулої осені. 21-річний нападник міг залишити Україну через війну, як це зробили практично всі легіонери в УПЛ, але вирішив залишитися і допомогти клубу цієї важкої хвилини.

«Останній рік був жахливим. Для мене, але особливо для клубу та цієї країни. Я міг би піти, але це не здається правильним. Хочу подякувати іншим клубам за інтерес до мене. Сильніше, ніж будь-коли, намагаюся відплатити клубу! Вперед!», – написав Траоре в інстаграмі.

Але для гірників цей день не обійшовся і без втрат. У матчі другого туру УПЛ проти Кривбасу (1:0) Корнієнко отримав серйозне пошкодження і змушений був залишити поле за допомогою нош.

Прес-служба донецького клубу повідомила, що захиснику доведеться перенести операцію та тривале відновлення. Медичне обстеження показало, що Віктор має розрив передньої хрестоподібної зв'язки колінного сухожилля. Процес відновлення триватиме близько півроку.

Корнієнко виступає за Шахтар з 2020 року. За цей час він провів у футболці донецького клубу 30 матчів, у яких забив один гол і віддав чотирьох асистів. Його контракт розрахований до кінця 2025 року.

Нагадаємо, що вже шостого вересня Шахтар виїздним матчем проти Лейпцигу стартує у груповому етапі Ліги чемпіонів. Перед цим команда Ігора Йовічевіча проведе гру третього туру УПЛ проти Руху.

X