Офіційно: новим головним тренером Челсі та Мудрика став аргентинський фахівець Почеттіно

Переглядів 8990
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
Офіційно: новим головним тренером Челсі та Мудрика став аргентинський фахівець Почеттіно
Маурісіо Почеттіно (центр). Фото: коллаж з Google
Маурісіо Почеттіно з нового сезону очолить лондонський Челсі. «Сині» офіційно оголосили про повернення аргентинського фахівця до чемпіонату Англії.

Маурісіо Почеттіно став новим тренером Челсі, поставивши підпис під дворічною угодою з «аристократами», яка може бути пролонгована ще на сезон, повідомляє прес-служба Челсі.

Аргентинець розпочне свої обов'язки першого липня. Власники лондонського клубу в особі Тодда Боелі, Бехдада Егхбалі, Хосе Е. Фелісіано, Марк Уолтер та Хансйорг Віс прокоментували призначення.

«Спортивна команда провела кропіткий та продуманий процес, яким правління пишається. Ми раді, що Маурісіо приєднається до Челсі. Маурісіо – тренер світового класу з визначним послужним списком. Ми всі з нетерпінням чекаємо на нього в клубі».

Новоспечений тренер Челсі виграв конкуренцію у Юліана Нагельсманна та Луїса Енріке, яких активно пов'язували з вакантною посадою на «Стемфорд Брідж».

Як повідомляє видання Relevo, перед Почеттіно стоятиме завдання вклинитися у боротьбу за титул АПЛ та повернутися до єврокубків. У разі невдачі це може спричинити скорочення зарплати на 30% новачкам, а деякі гравці навіть підписали контракти з 50% підвищенням окладу у разі кваліфікації в ЛЧ.

  • Нагадаємо, попереднім місцем роботи Почеттіно був ПСЖ, який він очолював із січня 2021 року по літо 2022 року.
  • В Англії аргентинець зробив собі ім'я завдяки роботі у Саутгемптоні (2013/14) та Тоттенхемі (2014/2019), який у сезоні 2018/19 вивів у фінал Ліги чемпіонів.