Огнєн ВУКОЄВИЧ: . «ЗБОРИ БУДУТЬ ДУЖЕ ТЯЖКИМИ»

Переглядів 161
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
ОДИН ІЗ НАЙДОСВІДЧЕНІШИХ ГРАВЦІВ СТОЛИЧНОГО «ДИНАМО» В ЕКСКЛЮЗИВНОМУ ІНТЕРВ’Ю «УФ» ПОДІЛИВСЯ ДУМКАМИ З ПРИВОДУ ЗБОРІВ КОМАНДИ ОЛЕГА БЛОХІНА ТА ПІДГОТОВКИ ДО МАЙБУТНІХ ПРОТИСТОЯНЬ ІЗ «ВАЛЕНСІЄЮ» ТА «ШАХТАРЕМ»

— Огнєне, який у вас настрій перед стартом другої частини нинішнього сезону?

— Усе добре, настрій хороший, гарно відпочив. Зараз уже можна сказати, що збори фактично розпочались, і вони будуть дуже тяжкими, адже у Блохіна — завжди тяжкі збори. До того ж, нам потрібно ретельно готуватися до матчів Ліги Європи, чемпіонату та Кубка України, адже в нас високі цілі та завдання. Особливо в Лізі Європи — пройти якомога далі. Проте головне завдання, яке стоїть на першому місці, — вступити в боротьбу за «золото» чемпіонату України, щоб наступної осені грати в Лізі чемпіонів. Тому треба дуже гарно підготуватися, тим паче, що перша гра з «Валенсією» прийде швидко…

— Наскільки розумію, на даний момент (інтерв’ю було зроблене у середу по обіді. — В. Б.) ви проходите медобстеження?

Власне, ми вже пройшли медобстеження, тож можу сказати, що все добре, адже головне — це здоров’я футболістів.

— Скажіть, із Олегом Блохіним уже спілкувалися щодо головних завдань на другу частину цього сезону?

— Так, Олег Володимирович сказав, що такий клуб, як «Динамо», цікавить лише перше місце. А отже, в першій грі другої частини чемпіонату із «Шахтарем» потрібно брати очки. Думаю, буде дуже цікаво, до того ж, усі команди є рівними, тому все може вирішити навіть одне зайве очко в плані визначення чемпіона України. Переконаний, що в «Динамо» є для цього передумови, й київський клуб може фінішувати першим.

— Не можу не запитати про вашого наступного суперника в Лізі Європи — «Валенсію». Ви зараз слідкуєте як виступає іспанський клуб у своєму внутрішньому чемпіонаті?

— Звичайно, ми за ним спостерігаємо, проте, можливо, ще рано про щось говорити, адже до нашої очної зустрічі залишається ще майже місяць. Тому нам, найперше, потрібно думати про себе та добре підготуватися до цього протистояння, та без травм, що головне, пройти збори в Марбельї. До того ж, у нас будуть товариські ігри, тому треба потроху готуватись.

— Важливим фактором є й те, що в «Динамо» дуже велика конкуренція за місце у стартовому складі, особливо в півзахисті, чи не так?

— Справа в тому, що в «Динамо» в кожній лінії (чи то атака, чи то оборона або півзахист) є велика конкуренція. Кожен гравець сподівається, що буде грати. Головне те, що впродовж сезону трапляється багато матчів, фактично гра може бути кожні три дні, тому кожного футболіста треба зберігати.

— Дуже відповідальною має бути й гра у чемпіонаті України проти донецького «Шахтаря»…

— Так, звичайно. Можу сказати, що це буде найважливіша гра, це поза всяким сумнівом. Поєдинок із «Шахтарем» може багато чого вирішити, проте не слід забувати, що невдовзі є також складний поєдинок із одеським «Чорноморцем». Повторюся, нам потрібно спочатку пройти вдало збори, а далі готуватися до конкретних опонентів.


Володимир БОБИР.

X