Олександр БАБИЧ: «у нас жодних заборгованостей»

Переглядів 190
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Перемога над «Металургом» (5:2) знаменна для молодого тренера «моряків»: у прем’єр-лізі одесити не здобували трьох очок не лише цього сезону, а й цього року, востаннє тріумфуючи 8 листопада 2014 року в матчі з «Ворсклою» (1:0), коли керував командою ще Ро

Ми серйозно налаштовувалися на поєдинок із запоріжцями, тож навіть якби виграли в один м’яч, були би задоволені, — сказав 36-річний наставник «Чорноморця» Олександр Бабич. — Попри всі проблеми, розуміли, що футболісти «Металурга» їдуть в Одесу не відбувати номер. Таке трап­ляється, коли в команди багато проб­лем, вона згуртовується й з усіх сил прагне показати свої найкращі якості. Отож, ми заслужено перемогли, за настроєм, бажанням переграли суперника. Важливо, що створили заразом і багато голевих моментів, не підвела й реалізація.

Згодні, що «Металург» — ваш конкурент у боротьбі за виживання, і цей матч був за шість очок?

Тут складно не погодитися. Сподіваємося, що ця гра стане для нас відправною точкою. Наступні матчі чемпіонату зі «Сталлю» й «Олімпіком» також матимуть для нас велике значення.

«Металургу» забили зразу троє новачків  Владислав Калитвинцев, Валерій Куценко й Євген Стариков. Хто з нових гравців найбільше прогресує?

Новачки однозначно ростуть і набирають форму. Задоволений діями Куценка та Калитвинцева. Із «Металургом» узагалі не маю претензій до всієї команди; впевнено в опорній зоні зіграв наш капітан Артем Філімонов. Хлопці прогресують, і, маю надію, не зупиняться на досягнутому.

У колективі є досвідченіші виконавці, наприклад, голкіпер Євген Боровик, але капітаном вибрали 21-річного Філімонова. Чому саме його?

У нас молода команда, й під час виборів більшість віддала свої голоси на користь Артема. Своїми людськими та ігровими якостями він відповідає цьому статусу. Філімонов не лише грає на ключовій позиції в центрі поля, своїми агресивними діями він заводить команду, грає з великим бажанням, старається не поступатися в єдиноборствах, і по праву носить капітанську пов’язку.

Боровик багато помилявся на початку сезону. Зараз він виправдовує вашу довіру?

Можливо, в перших матчах він трохи хвилювався, але згодом позначився його досвід, і з кожним матчем Євген діє все надійніше. Узагалі, в нас із воротарями така ситуація: за місце у складі на рівних конкурують Боровик і Дмитро Безрук. Хто переконливіше виглядає в тренувальному процесі, той і виходить на поле. Уважаю, на сьогодні в нас два рівноцінних голкіпери, готових допомогти в будь-яку хвилину.

Філімонов разом із Олегом Данченком були в розташуванні молодіжної збірної України, за яку, правда, майже не грали. Як до цього поставилися?

Завжди приємно, коли твоїх підо­пічних викликають у збірні країни. Але для «Чорноморця» це був мінус. Дуже турбувався за хлопців, які випали з тренувального процесу, не знав, в якому стані повернуться до нас. За цей час ми виконали великий обсяг роботи. На щастя, обидва повернулися без ушкоджень, і, як самі зізналися, хоч і отримали мало ігрової практики, проте гарно тренувалися, підтримували форму й прибули в нормальному стані. Отож навіть сильно не сумнівався, випускати їх із «Металургом» на поле чи ні. Хлопці, хоч і не мають великого досвіду, але чинять як професіонали й відповідально ставляться до роботи.

Вас влаштовує гра центральних захисників? Це близька для вас тема.

Не скажу, що в центрі оборони великі провали, захист у цілому справляється зі своїми функціями, але хочеться, щоби центральні захисники діяли надійніше, краще підстраховували один одного й працювали у відборі один в один. А помилки, які є, стараємося виправити.

Що скажете про вашого американця Старикова, в активі якого два м’ячі в чотирьох матчах?

Я й раніше бачив у нього сильні якості, а зараз він їх лише підтверджує. Як Юджин переміщується полем, видно, що починає розуміти, що від нього вимагається. Коли м’яч на фланзі, він перебуває в тих точках, де має бути. При цьому грає по-спортивному настирливо, не боїться вступати в боротьбу. Це лише радує.

Мабуть, у вас головні задачі не в Кубку, а в чемпіонаті?

У нас завдання  перемагати в кожному матчі. В останньому кубковому поєдинку дома поступилися полтавцям  0:1, але створили чимало голевих моментів. Зараз у Полтаві також будемо налаштовуватися на позитивний результат і доводити, найперше, самим собі, що за цей час ми підросли й провели правильну роботу над помилками. Сподіваюся, в повторному матчі з «Ворсклою» зможемо показати якісну гру.

Зараз багато безробітних вільних агентів. Хтось проситься до вас?

На даний момент ми вкомплектовані, на кожну позицію маємо по два виконавця. Поки не думаємо про посилення, більше про те, як підвести футболістів до матчів психологічно і фізично. А ще хочеться стабільності, щоби була здорова конкуренція, а хлопців оминали травми. Розуміємо, що від молоді складно вимагати стабільності, але про ротацію нині не думаємо.

Наскільки керівництво переймається долею команди?

Ми спілкуємося з генеральним директором Сергієм Керницьким і президентом Леонідом Климовим. Вони жваво цікавляться нашими справами й виконують усе, що обіцяли. Зараз у багатьох команд вистачає проблем із фінансами, але, дякуючи керівникам, у нас жодних заборгованостей.­

Сергій ТАЛИМОНЧИК.

X