Олександрія – Львів. Прогноз і анонс на матч УПЛ. На кого поставити у суботу?

Переглядів 508
Павло Клименко Павло Клименко
2 голоси
Олександрія – Львів. Прогноз і анонс на матч УПЛ. На кого поставити у суботу?
Фото: ФК Олександрія
Ексклюзивний анонс стартового матчу 9-го туру УПЛ Олександрія ‒ Львів спеціально для вас на «УФ».

22-го жовтня відбудеться стартовий поєдинок 9-го туру УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матч Олександрія ‒ Львів. Де дивитися, що дає цей матч, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Олександрія – Львів

22 жовтня. 15:00. м. Київ. НСК «Олімпійський»

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – Максим Дячук (Олександрія) і Андрій Бусько (Львів)

Дев’ятий тур УПЛ ще не розпочався, як вже в черговий раз перенесли матч. Знову донецький Шахтар попросив свого суперника перенести поєдинок на інший термін. Причина – краще підготуватися до важливого матчу Ліги чемпіонів проти шотландського Селтіка. Закарпатський Минай без проблем погодився, тому тепер гра відбудеться в грудні цього року. Принаймні, так зазначив головний тренер минайців Володимир Шаран. 

Саме матч між Минаєм і Шахтарем повинен був відкривати програму 9-го туру УПЛ і ця гра мала відбутися в суботу, 22-го жовтня. Проте усіх шанувальників Вищої ліги України очікує лише один поєдинок у цей суботній день. У Києві на НСК «Олімпійський» зіграють Олександрія та Львів. 

Перед початком 9-го туру Олександрія розташувалася на шостій сходинці в турнірній таблиці з 13 балами в активі. У цьому сезоні команда Юрія Гури буде одним із претендентів на єврокубки. І, в принципі, для того, щоб потрапити у топ-5, в олександрійців є все: хороші гравці, перспективний тренер і фінанси. Тому за цією командою дуже цікаво спостерігати в цьому сезоні. 

У минулому турі Олександрія здобула перемогу над Кривбасом з рахунком 2:0. Важко сказати, що робиться з криворізьким клубом, але наразі справи у Юрія Вернидуба дуже-дуже погані. 

Матч зі Львовом для Олександрії стане одним із останніх поєдинків цього року проти команди з другої частини турнірної таблиці. Адже далі календар у них спекотний: Шахтар, Колос, Динамо, Верес, Дніпро-1 та Зоря. Усі ці клуби борються за єврокубкові місця (крім Динамо: наразі кияни не борються, а мучаться на полі). А донеччани та дніпряни ‒ взагалі за чемпіонство. Також Олександрія ще має провести матч проти Руху, а на якому місці буде команда Леоніда Кучука наприкінці листопада, сказати важко. 

Крім того, Олександрія має зіграти перенесений поєдинок проти харківського Металіста 1925. Наразі точної дати проведення зустрічі ще немає. Ключовими для Олександрії стануть наступні шість матчів проти рівних за силою суперників. Якщо Гура зуміє правильно налаштувати свій колектив на цей відрізок чемпіонату, то олександрійці цілком закріпитися серед лідерів. 

Якщо у Олександрії лише одна поразка в цьому сезоні, то в їхнього суботнього суперника ФК Львів ‒ одна перемога. «Містяни» здолали закарпатський Минай на виїзді з мінімальним рахунком 1:0, а переможний м’яч був забитий на 90+1 хвилині. Також у Львова ще є дві нічиїх і чотири поразки. 

У попередньому турі львів’яни поступились рівненському Вересу з рахунком 1:3. Причому програли цей поєдинок команда Дулуба за дві хвилини. Після першої половини зустрічі була нічия, колективи обмінялися голами ще до перерви. І Львів навіть першими відзначилися. Однак через дві хвилин рівняни зрівняли рахунок. А у другому таймі на 67-ій хвилині Семен Вовченко вивів Верес вперед, а вже на 69-ій хвилині Станіслав Шарай встановив фінальний рахунок протистояння – 3:1. Ось так за дві хвилини втрачаються очки, яких наприкінці сезону, як завжди, не вистачить. 

У Львова також є один матч у запасі – проти донецького Шахтаря. Коли цей матч відбудеться? Мабуть, вже після того, як «гірники» дограють Лігу чемпіонів. Тому що, як показує практика останніх матчів, донеччанам дуже важко грати дві гри в тиждень… 

Обидві команди до очної зустрічі підходять з кадровими втратами. Олександрії в суботу не допоможе захисник Максим Дячук, який був вилучений у матчі проти Кривбасу. 19-річний центрбек отримав дві жовті картки і побачив перед собою червоне світло. Обидва попередження були в другому таймі. Спочатку на 49-ій хвилині, а згодом вже через 25 хвилин. Не сказати, що це смертельна втрата для Гури, адже Дячук не є основним гравцем Олександрії в цьому сезоні. Матч проти Кривбаса став для нього лише другим у цьому році. Дебютував у складі олександрійців Дячук у грі з Чорноморцем. Замість нього може вийти Валерій Бондаренко, який у минулих двох матчах не потрапляв у заявку команди. Однак, можливо, саме проти Львова ми його і побачимо на полі. 

В Олега Дулуба втрата серйозніша. Ключовий гравець «містян» Андрій Бусько в минулому турі отримав четверту жовту картку в цьому сезоні. Згідно регламенту УПЛ, тепер захисник львів’ян повинен пропустити одну гру. Проте є й хороші новини для білоруського фахівця. Максим Грисьо відбув свою двоматчеву дискваліфікацію і тепер може зіграти. 

Історія зустрічей – 29: +9, =7, -13; 32:38

Майбутній герой матчу – Максим Третьяков

Капітан Олександрії тільки нещодавно відновився після травми. У минулому турі Максим Третьяков вийшов з перших хвилин на футбольне поле та відзначився важливим голом у ворота Кривбасу. Хавбек отримав травму ще в матчі проти харківського Металіста 5-го вересня. Після того Третьяков з’явився на полі в поєдинку проти Чорноморця, який відбувався 2-го жовтня. Тоді він вийшов на заміну та провів на полі 23 хвилини. З кожним матчем Максим проявляє свої лідерські якості все більше. Зустріч із Львовом – ідеальна можливість для Третьякова набрати потрібну форму перед вогняними шістьма матчами поспіль.

Прогноз на гру: Олександрія – Львів – П1 – 1.90

Олександрія перемагала всіх команд з нижчої частини турнірної таблиці, проти яких грала в цьому сезоні. Виключенням стала нічия з полтавською Ворсклою. А програли олександрійці харківському Металісту, який іде вище за них в таблиці. Тому черговий матч проти аутсайдера УПЛ не повинен стати проблемою для підопічних Гури. Треба обов’язково брати три очки, бо далі чекають важкі матчі з суперниками по єврокубках. Букмекерська контора Favbet дає коефіцієнт 1.90 на те, що Олександрія переможе в суботу.