Олександрія виграє в Динамо? Хто сильніший у Львові? Прогноз і анонс на матчі УПЛ. На кого поставити у четвер?

Переглядів 6772
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Олександрія виграє в Динамо? Хто сильніший у Львові? Прогноз і анонс на матчі УПЛ. На кого поставити у четвер?
Динамо - Олександрія. Фото: ФК Динамо
Ексклюзивний анонс трьох заключних матчів 12-го туру УПЛ Минай – Чорноморець, Львів – Рух та Динамо – Олександрія спеціально для вас на «УФ».

10-го листопада відбудуться три заключні поєдинки 12-го туру УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матчі Минай ‒ Чорноморець, Львів – Рух та Динамо – Олександрія. Де дивитися, що дають ці матчі, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Минай – Чорноморець

10 листопада. 13:00. м. Минай. Стадіон «Минай»

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – відсутні

Закарпатський Минай вдома прийматиме одеський Чорноморець. «Моряки» надалі не знають смаку перемог у цьому сезоні. А минайці намагатимуться здобути третю перемогу та відірватися від зони вильоту. 

У минулому турі обидві команди свої матчі програли. Закарпатці поступилися Дніпру-1 – 1:3. Попри те, що підопічні Володимира Шарана відкрили рахунок у зустрічі на 64-й хвилині завдяки забитому м’ячу Назара Воробчака, вони дуже швидко втратили перевагу та пропустили тричі протягом наступних 12-ти хвилин. 

Після цієї поразки Минай продовжує знаходитися поблизу зони перехідних матчів, займаючи 12-те місце. У команди Шарана дев’ять очок завдяки тому, що вони здолали Інгулець і Металіст 1925, а також зіграли внічию з Колосом, Кривбасом і Вересом. Решта п’ять поєдинків минайці програли: Олександрії, Львову, Динамо, Ворсклі та Дніпру-1. Різниця забитих і пропущених у закарпатської команди негативна – 7:12. 

Минай у своєму активі ще має матч у запасі проти донецького Шахтаря. Крім того, вони ще проведуть поєдинки з Рухом, Металістом і Зорею. Наступні два тури для Шарана ‒ дуже важливі, адже це будуть протистояння з прямими конкурентами в боротьбі за збереження прописки в еліті. 

Одеський Чорноморець в минулому турі вдома приймав київське Динамо. Однак рідні стіни не допомогли «морякам» здобути бодай один заліковий бал. Одесити поступилися киянам з рахунком 0:3. Цікаво, що два з трьох голів, вони пропустили з пенальті. Спочатку 11-метровий реалізував Віктор Циганков, а згодом це зробив Владислав Ванат. Таким чином, Чорноморець далі залишається без перемог у цьому сезоні. Підопічні Романа Григорчука набрали лише три очки завдяки нічийним результатам з Металістом 1925, Інгульцем і Колосом. 

Не додає оптимізму Чорноморцю той факт, що за три особистих зустрічі з Минаєм, у них жодної перемоги: дві нічиїх і одна поразка. Проте зараз для одеської команди будуть дуже важливі матчі зі своїми прямими конкурентами. Крім гри проти Минаю, одесити ще зіграють зі Львовом, Рухом, Металістом і перенесений матч з Кривбасом. Якщо не брати до уваги поєдинок проти харківської команди, то решта матчів проти команд, які борються за виживання.

Перед початком 12-го туру Чорноморець є командою, яка забила найменше м’ячів у чемпіонаті України в цьому сезоні. На їхньому рахунку лише п’ять голів. За одеситів у цьому сезоні забивали Євген Селін, Іван Бобко, Джеймс Манджерекар і двічі Максим Брагару. Натомість пропустили “моряки” 17 м’ячів. Що перед початком нового туру було другим показником у лізі. Більше лише в Металіста.  

Історія зустрічей – 3: +1, =2, -0 ; 4:3

Майбутній герой матчу – Роман Григорчук

Перша тренерська відставка в УПЛ у цьому сезоні здивувала багатьох: пост головного тренера харківського Металіста 1925 покинув Сергій Кривенцов, у той час, як Роман Григорчук і Сергій Лавриненко з Інгульця ще навіть не перемагали в цьому сезоні, але залишаються наставниками своїх команд. Для Чорноморця й особисто для Григорчука дуже важливо вдало провести заключний відрізок осінньої частини чемпіонату. Тим паче, що матчі будуть проти прямих конкурентів. Розпочинати здобувати залікові бали потрібно з поєдинку проти Минаю. 

Прогноз на гру: Минай – Чорноморець – ТБ 2.5 – 2.19

У таких матчах, де зустрічаються команди, які борються за виживання завжди яскрава гра. Така ж нас і очікує в четвер. Нічия не задовольняє у цьому протистоянні нікого, тому команди будуть розкриватися та грати на перемогу. Букмекерська контора Favbet дає дуже хороший коефіцієнт на те, що в матчі Минай – Чорноморець буде забито, як мінімум три м’ячі – 2.19.

Львів – Рух

10 листопада. 13:00. м. Львів. Стадіон «Скіф»

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – Артем Вовкун (Львів) та Марко Сапуга (Рух)

Ще один матч між командами, які знаходяться в нижній частині турнірної таблиці УПЛ. Рух після перемоги в минулому турі над криворізьким Кривбасом трішки покращив своє турнірне становище, вийшовши на десяте місце. А ось Львів поступився полтавській Ворсклі та перебуває на 14-й сходинці. 

У Львова лише шість очок у цьому сезоні. Вони здобули одну перемогу над закарпатським Минаєм (1:0) та тричі зіграли внічию з Кривбасом, Металістом і Металістом 1925. Решта шість матчів «містяни» програли своїм суперникам, а саме: Зорі, Динамо, Дніпру-1, Вересу, Олександрії та Ворсклі. Команда Олега Дулуба забила сім м’ячів, а пропустила 16. Їхня різниця мінус 9, що є другим найгіршим показником серед усіх 16-ти клубів УПЛ у цьому сезоні перед початком 12-го туру. Гірші справи лише в Чорноморця, в них мінус 12. 

Єдина перемога Львова в чемпіонаті відбулася ще 25-го вересня. Завдяки голу Олександра Васильєва, вони здобули перемогу над Минаєм. Після того львів’яни провели шість матчів і лише у двох зіграли внічию. 

У минулому турі Львів програв Ворсклі з мінімальним рахунком 0:1, пропустивши на 53-й хвилині від Василя Кравця. Правда, синьо-золоті могли пропустити ще в першому таймі. Але Владлен Юрченко не зумів реалізувати пенальті – Олександр Ільющенков парирував удар хавбек ворсклян. А на добиванні ще встиг відбити спробу Сефері переправити м’яч у сітку воріт. Загалом Ільющенков неодноразово рятував Львів від голу, однак після удару головою від Кравця, кіпер вже не зміг допомогти своїй команді. 

Крім поразки, погані новини для Львова полягають в тому, що їхній захисник Артем Вовкун отримав четверту жовту картку в матчі проти полтавців. Тому в поєдинку проти Руху на Вовкуна наставник львів’ян Олег Дулуб розраховувати не може. 

У Львова є матч у запасі проти донецького Шахтаря. Також «містяни» ще в 2022-му році зустрінуться з Чорноморцем, Інгульцем і Колосом. 

Рух свій матч 11-го туру виграв, перегравши криворізький Кривбас 2:1. Попри те, що саме команда Юрія Вернидуба відкрила рахунок у зустрічі, рухівці зуміли спочатку відновити паритет завдяки голу Дениса Слюсара, а вже через чотири хвилини забили вдруге у ворота Богдана Сарнавського. Автором переможного м’яча став Марко Сапуга. Крім голу, центральний півзахисник Руху ще отримав дві жовті картки у грі проти Кривбаса і тепер пропускатиме поєдинок зі Львовом. 

Загалом у рухівців продовжується безпрограшна серія, яка налічує вже три матчі. Розпочалася вона перемогою над Ворсклою, потім була нічия з Металістом 1925 і ось у минулому турі звитяга над Кривбасом. Таким чином, у жовто-чорних три перемоги в цьому сезоні, дві нічиїх і п’ять поразок. І в підсумку – 11 очок. Такі результати дозволяють команді Леоніда Кучука перебувати на десятому місці перед початком 12-го туру. Однак радіти Руху завчасно, адже від зони перехідних матчів вони відірвалися лише на п’ять очок. 

Рух забив 12 м’ячів у десяти поєдинках, а пропустив 16. Єдиний сухий матч у цьому сезоні Юрій Паньків провів проти полтавської Ворскли. У решта зустрічах кіпер рухівців пропускав. 

Також у жовто-чорних ще є матч в запасі проти Інгульця та ще поєдинки з Минаєм, Чорноморцем і Олександрією. Фінальний відрізок осінньої частини чемпіонату не надто важкий, тому Леонід Кучук може розраховувати, як мінімум на 12 очок з 15 можливих. 

Історія зустрічей – 5: +1, =3, -1; 3:3

Майбутній герой матчу – Таллес Бренер 

Найкращий бомбардир Руху бразильський нападник Таллес забив у цьому сезоні вже п’ять м’ячів. І перед початком 12-го туру бразилець входить в топ-5 голеадорів УПЛ. Однак востаннє Бренер забивав ще 16-го жовтня Дніпру-1. Після цього в трьох поєдинках жодного голу від 24-річного форварда Руху. Можливо, саме його влучний удар вирішить долю протистояння зі Львовом. 

Прогноз на гру: Львів – Рух – ТМ 2.5  – 1.77

Львів і Рух провели між собою п’ять поєдинків, у яких по одному рази переміг кожен і ще тричі була зафіксована нічия. Протягом цих матчів на дві команди було забито аж шість м’ячів. Тому на нас очікує не надто результативне протистояння в четвер. Букмекерська контора Favbet дає хороший коефіцієнт на те, що в матчі Львів – Рух буде забито менше трьох м’ячів. Ще жодного разу команди не пробивали тотал більше 2.5 в очних зустрічах. Цього не відбудеться і 10-го листопада. 

Динамо – Олександрія

10 листопада. 15:00. м. Київ. Стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – відсутні

Закриватиме програму 12-го туру УПЛ матч між київським Динамо та Олександрією. Команди перед початком 12-го туру розташувалися поруч в турнірній таблиці. Динамівці знаходяться на шостому місці, а олександрійці ‒ на четвертому. 

У минулому турі обидві команди святкували перемоги над своїми суперниками. Розпочнемо з Динамо. Кияни в Одесі розгромили місцевий Чорноморець з рахунком 3:0. По забитому м’ячу до свого активу записали Віктор Циганков, Віталій Буяльський та Владислав Ванат. Циганков і Ванат забивали з пенальті. Для біло-синіх перемога над “моряками” стала п’ятою в цьому сезоні в УПЛ. 

До того, вони виграли у Львова, Минаю, Руху та Кривбаса. Крім перемог є і три поразки від Зорі, Дніпра-1 та Шахтаря. Цікаво, що підопічні Луческу програвали лише командам, які знаходяться вище, ніж вони в турнірній таблиці. Тому в Олександрії є всі шанси на позитивний результат у четвер. Динамо лише одного разу зіграло внічию в цьому сезоні. Кияни поділили очки з полтавською Ворсклою. 

Лише у двох команд, крім ДК, перед початком 12-го туру теж по одній нічиїй: у Дніпра-1 та Зорі. У решта клубів від двох і більше нічийних результатів. Отож, після дев’яти матчів у динамівців 16 очок і ще дві гри в запасі: проти харківського Металіста та Інгульця. Крім перенесених поєдинків і протистояння з Олександрією, кияни у 2022-му році ще зіграють проти Колоса, Вереса та Металіста 1925. 

В УПЛ у Луческу і КО триває безпрограшна серія, яка налічує три матчі. Нічия з Ворсклою та перемоги над Кривбасом і Чорноморцем. У складі Динамо грає найкращий бомбардир чемпіонату України цього сезону Віталій Буяльський. У хавбека вісім забитих м’ячів. Перед початком 12-го туру центральний півзахисник ДК випереджає найближчих переслідувачів, якими є Максим Прядун з Металіста, Данило Сікан з Шахтаря і Артем Довбик з Дніпра-1 на два голи. Крім того, у Буяльського триває особиста серія забитих м’ячів, яка налічує вже три останніх матчі. Тому Буя звичайно, що матиме бажання продовжити її в четвер.

Олександрія в минулому турі здобула переконливу перемогу над ковалівським Колосом з рахунком 4:1. Події в матчі розгорталися доволі цікаво. Вже на 8-й хвилині Сергій Рибалка вивів свою команду вперед. Однак по перерві Колос зрівняв рахунок завдяки пенальті. Після того двічі били пенальті вже гравці Олександрії. Рибалка та Третьяков не схибили з позначки. Згодом Максим вже з гри оформив дубль і встановив фінальний рахунок зустрічі. 

Команда Юрія Гури є одним із відкриттів цього сезону. В олександрійців лише одна поразка за дев’ять матчів. Вони поступилися харківському Металісту ще 5-го вересня. Після цієї поразки в Олександрії шестиматчева безпрограшна серія (дві нічиїх і чотири перемоги). Ще цікаво, що після нульової нічиєї з Ворсклою, Олександрія забивала у кожному поєдинку мінімум два м’ячі. Загалом жовто-чорні забили 17 м’ячів у цьому сезоні, а пропустили дев’ять. 

Менше поразок, ніж в Олександрії лише в двох команд: Шахтаря та Дніпра-1. У них жодного програшу в цьому сезоні в УПЛ перед початком 12-го туру. Команда Гури дуже добре увірвалася у фінальний відрізок осінньої частини чемпіонату, де їх чекають матчі з прямими конкурентами в боротьбі за єврокубки. Спочатку олександрійці зіграли внічию з Шахтарем 2:2, а в минулому турі розгромили Колос 4:1. Після гри з Динамо на Гуру та його команду ще очікують поєдинки проти прямих конкурентів Вереса, Зорі та Дніпра-1. Крім того, вони зустрінуться з Рухом і Металістом-1925. Тому в Олександрії є всі шанси завершити першу частину сезону, як мінімум в топ-5. 

Найкращим бомбардиром Олександрії є відразу два футболісти. Це Андрій Цуріков і Максим Третьяков. У обидвох гравців по чотири голи в цьому сезоні.  

Історія зустрічей – 29: +22, =5, -2; 68:16

Майбутній герой матчу – Сергій Рибалка

Півзахисник Олександрії Сергій Рибалка перебував у структурі київського Динамо з 2008-го до 2017-го року. Був період, коли Рибалка був основним гравцем у центрі поля динамівців. Однак були моменти, що Сергій їздив по орендах до чеського Слована та турецького Сівасспора. Для нього це принциповий матч проти своєї колишньої команди. На його рахунку вже три забитих м’ячі в цьому сезоні у складі Олександрії. У нього хороший дальній удар і майстерне виконання пенальті. Два з трьох м’ячів Рибалка забив саме з 11-метрової позначки.  

Прогноз на гру: Динамо – Олександрія – ТБ 2.5 – 1.80 

Команди грають в атакувальний футбол і на двох у цьому сезоні вже забили 32 м’ячі. Тому очікуємо великої кількості голів і в очному протистоянні Динамо з Олександрією. В останніх п’яти матчах між цими командами лише в двох не пробивався тотал більше 2.5. Але пам’ятаємо, що Олександрія забиває, як мінімум два м’ячі в останніх п’яти матчах. А Динамо в останніх двох поєдинках забивала по три м’ячі. Тому тотал більше 2.5 має заходити в цій грі. Букмекерська контора Favbet на такий прогноз дає класний коефіцієнт – 1.80.