Олексіївська перемога одеського «Чорноморця»

Переглядів 169
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

«Чорноморець», який у поперед­ньому турі за всіма статтями поступився в Маріуполі місцевому «Іллічівцю», прагнув якомога швидше реабілітуватися перед своїми вболівальниками…

Одразу скажу, що в грі з «Металургом» не брали участь Окріашвілі та Бобко. Утім, відсутність Івана й Торніке жодним чином не вплинула на підсумковий результат гри із запоріжцями. Одесити розпочали дуже жваво й забили «швидкий м’яч»: уже на третій хвилині юний Олег Данченко виконав навіс із кутового, а Олексій Гай високо вистрибнув на лінії воротарського — 1:0.

Ще до середини першого тайму господарі збільшили перевагу: де Матос отримав м’яч біля лицевої на правому фланзі, оцінив ситуацію та чудово прострілив на Антонова, який увірвався на лінію воротарського майданчика. Олексій бити в дотик не ризикнув, а лише трішки змістився праворуч і спрямував «кулю» під поперечину з доволі гострого кута — 2:0.

Фактично на цьому інтрига розтанула. «Чорноморець» навіть не думав зупинятися, хоча сказати, що його гра була феєричною, швидкою та дуже гострою — не можна. А ось «Металургу» господарі зіграти у свій футбол точно не дозволили. Попри присутність помилок у захисті, «чорно-сині» не пропустили. Хоча й можливостей для того, щоби відіграти бодай один м’яч, у запоріжців було вкрай замало.

У другому таймі «Чорноморець» спочатку за інерцією грав першим номером, комбінував, але моментів майже не створював. Це дещо активізувало підопічних Олега Тарана, які почали частіше турбувати свого екс-голкіпера (Дмитра Безотосного) та свого екс-захисника — Адольфа Тейку. Утім, забити «білі» так і не змогли, хоча, наприклад, одесит Володимир Прийомов, який перебрався в Запоріжжя саме з Південної Пальміри, діяв доволі непогано. А ось одесити забили втретє: Антонов отримав м’яч на лівому фланзі, змістився до центра, переграв кількох опонентів, і був збитий у штрафному, але Абдула пенальті не дав. Здавалося, черговий момент змарновано… Але м’яч на підступах до штрафного підібрав Олексій Гай, який влучно пробив у лівий кут — 3:0. «Чорноморці» здобувають, так би мовити, «олексіївську перемогу», яка виводить їх на четверте місце в турнірній таблиці.

Леонід ФРАНЦЕСКЕВИЧ.

X