П’ять дискваліфікованих гравців на дві команди. Динамо – Чорноморець: Прогноз і анонс на матч УПЛ

Переглядів 16663
Павло Клименко Павло Клименко
2 голоси
П’ять дискваліфікованих гравців на дві команди. Динамо – Чорноморець: Прогноз і анонс на матч УПЛ
Фото: ФК Динамо
Ексклюзивний анонс матчу 26 туру УПЛ Чорноморець – Динамо спеціально для вас на «УФ».

13 травня відбудеться поєдинок 26 туру УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матч Динамо ‒ Чорноморець. Де дивитися, що дає цей матч, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Динамо (Київ) – Чорноморець (Одеса)

13 травня. 14:00. м. Київ. Стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського

Пряма трансляція – УНІАН

Дискваліфікації – Денис Попов, Олександр Тимчик (обидва – Динамо) – Артур Авагімян, Максим Брагару, Олександр Васильєв (усі троє – Чорноморець)

Програму 26 туру УПЛ відкриє протистояння між Динамо та Чорноморцем. У першому колі кияни без проблем здолали одеситів з рахунком 3:0 завдяки голам Віктора Циганкова, Віталія Буяльського та Владислава Ваната. Однак з того часу багато що змінилось. 

• Шовковський, замінюючи на час лікарняного Луческу, виграв усі матчі

У попередньому турі динамівці продовжили свою безпрограшну серію до семи матчів поспіль (п’ять перемог і дві нічиїх). Востаннє біло-сині програвали ще 18 березня Зорі 0:1. Після того, як тимчасово виконувачем обов’язків головного тренера став Олександр Шовковський, Динамо взагалі виключно перемагало. Три перемоги поспіль ‒ над Металістом, Ворсклою і у минулому турі над Кривбасом. У матчі з криворіжцями перемогу кияни здобули завдяки єдиному голу в грі від Дениса Попова. 

Олександр Шовковський. Фото: ФК Динамо

Таким чином, київська команда перебуває на четвертому місці з 50 балами в активі. І в принципі підопічні Шовковського ще можуть поборотися за третє місце, яке дає право грати в Лізі Європи. Відстань від Зорі складає п’ять очок. Однак для цього динамівцям потрібно перемагати в матчах, які залишились, а саме проти Олександрії, Колоса, Вереса і Металіста 1925. І звичайно сподіватися на те, що Зоря втрачатиме очки. Перспективи туманні, але все ще існують. 

Загалом Динамо здобуло 15 перемог у цьому сезоні в УПЛ і по п’ять разів зіграло внічию та поступилось. Різниця забитих і пропущених – 37:20. Найкращим бомбардиром біло-синіх є Віталій Буяльський, у якого 11 забитих м’ячів. Його намагається наздогнати Владислав Ванат, з десятьма голами в активі. 

• Алефіренко забив вісім м’ячів у дев’яти матчах

Одесити у минулому турі зазнали поразки від Дніпра-1 з рахунком 1:2. Попри те, що «моряки» першими відкрили рахунок у цій зустрічі завдяки голу Даниїла Алефіренка. Втримати свою перевагу підопічним Романа Григорчука не вдалося. Спочатку Олександр Назаренко зрівняв рахунок, а наприкінці гри Артем Довбик приніс дніпровцям перемогу. Намагатися втримати бодай нічийний результат прагнув Євген Паст. Голкіпер Чорноморця двічі парирував пенальті від Довбика, але згодом вже з гри все-таки пропустив м’яч від найкращого бомбардира УПЛ.

Команда Григорчука досі перебуває в складному становищі. Чорноморець займає 11 місце в турнірній таблиці з 26 балами в активі. Відстань від перехідних матчів становить лише два очки, а від зони вильоту – чотири. Однак дуже важко уявити, що одесити будуть грати в стиках чи вилетять на пряму. Вони демонструють дуже якісний і красивий футбол. 

А форма їхнього нападника Даниїла Алефіренка просто вражає. Чотири голи в трьох останніх зустрічах, а загалом форвард вже настріляв дев’ять м’ячів у цьому сезоні. Вісім з яких він забив у весняній частині чемпіонату. Ще один гол був влітку, коли Алефіренко виступав за Зорю. 

Та й календар у Чорноморця доволі легкий. Після Динамо, «моряки» гратимуть проти своїх прямих конкурентів: Минаю, Львова, Руху і Металіста. За всієї поваги до вищеназваних команд, підопічні Григорчука є сильнішими. 

У цьому сезоні Чорноморець здобув шість перемог, вісім разів зіграв внічию і ще 11 матчів програв. Різниця забитих і пропущених – 27:34. 

• Матч пропустить низка гравців, яких ми звикли бачити в основі

У обидвох тренерів є кадрові проблеми перед очним поєдинком. До прикладу, Олександр Шовковський не може розраховувати на дискваліфікованих Дениса Попова і Олександра Тимчика. Обидва гравці пропускатимуть матч проти Чорноморця через перебір жовтих карток. У цьому сезоні Попов провів 18 матчів у чемпіонаті України і відзначився одним забитим м’ячем. Це сталося у минулому турі, коли удар Дениса приніс перемогу киянам над Кривбасом. Тимчик зіграв 15 поєдинків у цьому сезоні в УПЛ і теж забив один м’яч. Однак це було ще дев’ятого жовтня у грі проти Руху. 

Фото: ФК Динамо

Роман Григорчук, у свою чергу, точно не розраховує на Артура Авагімяна, Максима Брагару та Олександра Васильєва. У всіх трьох – перебір жовтих карток. Авагімян у цьому сезоні зіграв 16 матчів, половина з яких за Олександрію ще в першій частині чемпіонату. Проте забитими м’ячами Авагімян не відзначався ні за олександрійців, ні за одеситів. Брагару, на відміну від Артура, є ключовим гравцем Чорноморця і він взяв участь у всіх 25 турах. На його рахунку два голи, які були забиті ще в першому колі у ворота Шахтаря та Олександрії. А ось Васильєв переїхав до Одеси взимку цього року зі Львова. В його активі десять матчів у складі «моряків». За цей короткий проміжок часу він встиг стати основним гравцем для Григорчука. Ще 13 поєдинків у цьому сезоні Олександр провів за Львів і відзначився одним забитим м’ячем у ворота Минаю. До слова, це був переможний гол «містян».

Історія зустрічей – 109:+68=22-19; 212:88

Майбутній герой матчу – Олександр Гладкий

Колишній форвард Динамо Гладкий зараз виступає за Чорноморець, але дуже рідко виходить на поле. У цьому році 35-річний нападник провів на полі лише 14 хвилин у всіх матчах. Однак цього йому вистачило, щоб відзначитися голом у ворота Вереса з пенальті. За біло-синіх легенда українського футболу виступала в сезоні 16/17. У складі Динамо Олександр провів вісім матчів, але забитими м’ячами відзначитися не зумів. Будемо сподіватися, що Гладкий вийде на поле в грі проти київської команди бодай на останні хвилини поєдинку. Адже його досвід може неабияк допомогти Чорноморцю, щоб здобути позитивний результат.

Прогноз на гру Динамо – Чорноморець: Х2 перший тайм – 1.74

Букмекери не вірять в перемогу Чорноморця. На їхню звитягу дають коефіцієнт 6.40, у той час, як на Динамо – 1.53. Однак у цьому матчі не буде все так просто для київської команди, як у першому колі. Динамівці можуть в цьому переконатись подивившись на те, як одесити грали проти Шахтаря і Дніпра-1 у цьому році. Обидвом командам потрібні залікові бали, тому нас очікує багато боротьби і в першому таймі точно ніхто не буде форсувати подій. Тому «моряки» не повинні програвати біло-синім першу половину зустрічі. Букмекерська контора Favbet на такий прогноз дає чудовий коефіцієнт – 1.74.