П'ять м'ячів Холанда у Лізі чемпіонів: норвезький форвард повторив досягнення колишнього легіонера Шахтаря

Переглядів 674
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
П'ять м'ячів Холанда у Лізі чемпіонів: норвезький форвард повторив досягнення колишнього легіонера Шахтаря
Луїс Адріано. Фото: ФК Шахтар
Нападник збірної Норвегії та Манчестер Сіті Ерлінг Холанд декласував Лейпциг (7:0) до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, забивши відразу п'ять голів протягом 35 хвилин.

Після першої гри (1:1) Лейпциг мав усі шанси вийти до 1/4 фіналу Ліги чемпіонів, але п'ять голів від Ерлінга Холанда, а загалом сім, поставили жирний хрест на цьому задумі.

Усі свої голи у ворота німецької команди норвежець забив у період з 22-ї по 57-у хвилину. Він би міг забити ще, але головний тренер Манчестер Сіті Хосеп Гвардіола вирішив замінити його на 63 хвилині зустрічі.

Пента-трик Холанда дозволив йому побити кілька рекордів і один повторити:

  • Норвежець став наймолодшим футболістом у Лізі чемпіонів (22 роки та 236 днів), який забив 30 голів у ЛЧ. Він побив рекорд Ліонеля Мессі (23 роки та 131 день);
  • Холанд забив уже 39 голів за Манчестер Сіті цього сезону, йому підкорився 94-річний рекорд «містян» за кількістю забитих голів за сезон. Раніше він належав Томмі Джонсону, який мав 38 голів.
  • Нападник Манчестер Сіті став третім гравцем в історії, який зумів забити п'ять м'ячів у одному матчі Ліги чемпіонів. Раніше це досягнення підкорялося екс-форварду Барселони Мессі (у грі з Байєром) та колишньому нападнику донецького Шахтаря Луїсу Адріано (з БАТЕ).
X